globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Kipu ja seksuaaliterapia

  Seksuaalielämän ongelmat ovat hyvin yleisiä kivuista kärsivillä henkilöillä. Monet sairaudet ja kipu vaikuttavat negatiivisesti seksuaalitoimintoihin. Hoito lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta huomioimisesta ja siitä ymmärryksestä, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue.

  Seksuaalisuus on hyvin henkilökohtainen, intiimi ja monimuotoinen asia. Seksuaalisuuteen vaikuttavat uskonnolliset, kulttuuriin liittyvät ja moraaliset vakaumukset, joiden parissa ihminen on kasvanut. Seksuaalisuuteen liittyy läheisyyttä, kosketusta, hellyyttä, intohimoa. Siihen voi liittyä kokemusta omasta miehisyydestä tai naiseudesta. Seksuaalisuus on osa minuutta ja minäkuvaa. Se on myös kykyä ja halua nauttia oman kehon elämyksistä. Seksuaalisuus on voimavara, joka tasapainossa ollessaan tukee ihmisen terveyttä ja mielenterveyttä. Omien seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisen merkitys vaihtelee eri elämänvaiheissa. Se on tärkeä osa omaa hyvinvointia, itsetuntoa, täysipainoista elämää, tunteita ja parisuhteen hyvinvointia. Seksuaalisuus on aina olemassa meissä. Itsetunto on hyvän seksuaalisuuden tärkeä rakennusaine.

  Seksuaalielämän ongelmat ovat hyvin yleisiä kivuista kärsivillä henkilöillä. Monet sairaudet ja kipu vaikuttavat negatiivisesti seksuaalitoimintoihin, kuten seksuaaliseen haluun, kiihottumiseen, orgasmiin ja siemensyöksyyn. Kivut voivat hankaloittaa sopivan yhdyntäasennon löytymistä. Jos kärsit selkäongelmista, tutustu Selkä, seksuaalisuus ja seksi –oppaaseen.

  Pitkäaikainen sairaus voi vaikuttaa parisuhteeseen ja minäkuvaan ja siten aiheuttaa väsymystä, kipua ja riippuvuutta toisesta. Seksuaalielämän tukeminen voi edesauttaa toipumistasi ja tervehtymistäsi sekä lisätä sinun ja kumppanisi elämänlaatua merkittävästi.

  Hoito

  Hoitoon kannattaa hakeutua mahdollisimman varhain ennen kuin tilanteesi vaikeutuu tai parisuhde on vaarassa. Hoito lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta huomioimisesta ja siitä ymmärryksestä, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue. Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia voivat olla joko yksilöohjausta tai parineuvontaa. Ortonin asiantuntijoilla on laaja-alainen koulutus, vankka osaaminen ja ymmärrys kivuista kärsivän ihmisen kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta. Ortonin seksuaalineuvojat ja seksuaaliterapeutti ovat koulutukseltaan myös fysioterapeutteja ja uroterapeutteja. He ovat opiskelleet mm. NLP-menetelmää ja käyneet kivunhoidon erikoistumisopintoja. Ortonissa on mahdollisuus konsultoida kipuun perehtyneitä muita asiantuntijoita, mm. lääkäriä, psykologia, sairaanhoitajaa ja toimintaterapeuttia. Tarvittaessa sinulla on mahdollisuus tavata myös heitä.

  Tapaamisissa edetään siten, että sinun voimavarasi ja toiveesi huomioidaan. Seksuaalineuvonta ja –terapia ovat pääasiassa keskustelua ja ratkaisukeskeistä ohjausta (NLP). Mm. vulvodynian, lantionpohjan heikentyneen tunnon hoidossa sekä lantionpohjalihasten vahvistavassa harjoittelussa on mahdollisuus käyttää biopalautehoitoa. Tarpeidesi mukaan vastaanottokäynteihin on mahdollisuus yhdistää mm. manuaalisia käsittelyitä ja muita fysioterapeuttisia menetelmiä, harjoitusten ohjausta ja rentoutumisen harjoittelua. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua seksuaaliterveystuotteisiin.

  Kaikki Ortonin palvelut