globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Lymfaterapia

  Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan turvotusta ja siitä johtuvia vaivoja tai sairauksia. Lymfaterapia lievittää myös kipua ja rentouttaa.

  Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä. Ne tukevat imusuonten omaa supistustoimintaa. Lymfaterapiaan kuuluvat myös kompressiohoito, ihon hoito ja imusuoniston toimintaa atkvioiva harjoittelu. Lymfaterapiaa käytetään sekä yksittäisenä hoitona että yhdistettynä muuhun fysioterapiaan. Lymfaterapia vaatii suhteellisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapian tiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta. Keskimääräinen hoitoaika on yksi tunti.

  Lymfaterapiasta saat apua:

  • turvotuksiin, jotka aiheutuvat mm. imusuonista ja laskimoista syöpäleikkauksesta, sädehoidosta, kirurgisesta toimenpiteestä tai raskaudesta
  • laskimo- ja valtimoperäisten sekä ja diabeteksen aiheuttamien säärihaavojen hoidossa
  • murtumien, nyrjähdysten, lihasrevähtymien, verenpurkaumien, palovammojen hoidossa
  • reuman, nivelkulumien, fibromyalgian tai ruusun jälkitilan hoidossa
  • CRPS:n sekä hermokudoksen ja sidekudosrakenteiden ärsytystilojen hoidossa

  Lymfaterapiaa ei anneta, kun kyseessä on akuutti infektio, syvä laskimotukos tai pahanlaatuinen kasvain, jonka hoito on kesken.

  Lymfaterapiaan voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Syöpäpotilaat tarvitsevat aina lääkärin kirjallisen luvan/ lähetteen varmistamaan, että lymfaterapiaa voidaan tuvallisesti toteuttaa.

  Kompressioterapia

  Kompressioterapia on merkittävä osa turvotuksen hoitoa. Hoitoa ei kuitenkaan anneta hermokudosten ja sidekudosrakenteiden ärsytystiloissa. Hoidon alkuvaiheessa on tavoitteena turvotuksen väheneminen. Koska turvotuksen koostumus ja hoidettavan raajan ympärysmitta saattavat muuttua paljonkin, toteutetaan kompressiohoito alkuvaiheessa pääsääntöisesti käsin tehtävin sidoksin. Myöhemmässä vaiheessa kompressio tehdään lääkinnällisillä kompressiosukilla, kompressiohihoilla tai -hansikkailla.

  Sinulla on mahdollisuus saada korvausta Kelalta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta.

  Kaikki Ortonin palvelut