globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan turvotusta ja siitä johtuvia vaivoja tai sairauksia. Lymfaterapia lievittää myös kipua ja rentouttaa.

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala. Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä aiheutunutta turvotusta sekä niistä johtuvia vaivoja tai sairauksia. Lymfaterapialla on myös kipua lievittävä ja rentouttava vaikutus.

Manuaalinen lymfaterapia elvyttää imusuonten toimintaa ja edistää imunesteen virtausta. Manuaalisen lymfaterapian otteet ovat hyvin kevyitä ja rytmisiä. Ne tukevat imusuonten omaa supistustoimintaa. Lymfaan kuuluvat myös kompressioterapia, liikehoito ja ihon hoito. Lymfaterapiaa käytetään sekä yksittäisenä hoitona että yhdistettynä muuhun fysioterapiaan. Lymfaterapia vaatii suhteellisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapian tiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta. Keskimääräinen hoitoaika on yksi tunti. Lymfaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Lymfaterapiasta saat apua:

  • turvotuksiin, jotka aiheutuvat mm. imusuonista ja laskimoista syöpäleikkauksesta, sädehoidosta, kirurgisesta toimenpiteestä tai raskaudesta
  • murtumien, nyrjähdysten, lihasrevähtymien, verenpurkaumien, palovammojen hoidossa
  • laskimo- ja valtimoperäiset ja sokeritaudin aiheuttamien säärihaavojen hoidossa
  • reuman, nivelkulumien, fibromyalgian tai ruusun jälkitilan hoidossa
  • CRPS:n sekä hermokudoksen ja sidekudosrakenteiden ärsytystilojen hoidossa

Lymfaterapiaa ei anneta, kun kyseessä on akuutti infektio, syvä laskimotukos tai pahanlaatuinen kasvain, jonka hoito on kesken.

Kompressioterapia

Kompressioterapia on merkittävä osa turvotuksen hoitoa. Hoitoa ei kuitenkaan anneta hermokudosten ja sidekudosrakenteiden ärsytystiloissa. Hoidon alkuvaiheessa on tavoitteena turvotuksen väheneminen. Koska turvotuksen koostumus ja hoidettavan raajan ympärysmitta saattavat muuttua paljonkin, toteutetaan kompressiohoito alkuvaiheessa pääsääntöisesti käsin tehtävin sidoksin. Myöhemmässä vaiheessa kompressio tehdään lääkinnällisillä kompressiosukilla, kompressiohihoilla tai -hansikkailla.

Sinulla on mahdollisuus saada korvausta Kelalta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta.

Kaikki Ortonin palvelut