globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Käsi ja ranne

  Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Ortonin fysioterapian ammattilaiset taas auttavat sinua käden kuntouttamisessa, joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla.

  Ortonin hoitosuunnitelma sisältää tarvittavat kuvantamiset, muut tutkimukset, mahdolliset terapiat, tuet ja lääkitykset. Tarpeen mukaan suunnitelmaan sisällytetään leikkaushoitoa ja sen jälkeistä kuntoutusta. Saat poliklinikan kautta tarvittavat lausunnot esim. vakuutusyhtiöille.

  Käsikirurgia

  Ortonissa käsikirurgit ja käsiterapeutit, toimiva poliklinikka sekä leikkaus- ja vuodeosasto ovat saman katon alla ja toimivat läheisessä yhteistyössä. Yhteistyö mahdollistaa sujuvan ja laadukkaan hoidon alusta loppuun. Suurin osa käden alueen leikkauksista voidaan tehdä päiväkirurgiassa. Vuodeosasto mahdollistaa myös isompien toimenpiteiden ja kuntoutusjaksojen toteuttamisen. Käsiterapia on olennainen osa leikkauksen jälkeistä kuntoutusta. Ortonin fysioterapeutit ja toimintaterapeutit ovat erikoistuneet käden alueen kuntoutukseen. Ortonin yhteistyökumppanilta Soleukselta on saatavissa hyvä valikoima lastoja ja apuvälineitä.

  Tennis- ja golfkyynärpää

  Kyynärpään sivunastan jänteiden kiinnityskohtien tulehdusta kutsutaan tenniskyynärpää-vaivaksi. Tenniskyynärpäässä kipu on ulkosyrjässä. Kun kipu on kyynärpään sisäsivulla, kutsutaan tulehdusta golfkyynärpää-vaivaksi. Molemmissa tapauksissa syynä on suorituskykyyn nähden liiallinen kuormitus. Fysioterapia tähtää lihasten rentouttamiseen venytysten, hieronnan ja akupunktion avulla. Omatoiminen ja säännöllinen venyttely on tärkeä osa hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Työssä, kotona ja vapaa-aikana kyynärvarren lihasten kuormitusta voit helpottaa rannetuen, tenniskyynärpääntuen ja muiden apuvälineiden avulla. Kipua hoidetaan kylmällä ja lääkkeillä. Vaikeissa tapauksissa kipua hoidetaan pistoshoitojen avulla. Lihaksia vahvistamalla ja kuormitusta sopeuttamalla ehkäistään tulehduksen uusiutuminen.

  Jännetuppitulehdus

  Ranteen jänteiden ja jännetuppien tulehtumisen aiheuttaa voimakas kuormitus. Jänteet turpoavat, kipeytyvät ja saattavat narista rannetta liikuttaessa. Lepo ja rannetuen käyttö rauhoittavat tilanteen. Kipua lievitetään kylmähoidolla ja rentouttamalla ylikuormittuneita lihaksia. Vaikeissa tapauksissa voidaan käyttää tulehduskipulääkkeitä paikallisesti hoitavana voiteena tai tablettina. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävillä tuilla.

  Apuvälineet ja ortoosit

  Apuvälineet ja ortoosit eli tuet ylläpitävät ja tukevat omatoimisuutta arjessa.

  Infektioiden torjunta

  Ortonin henkilökunta noudattaa korkeaa hygieniatasoa. Henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa. Hoitotarvikkeiden, välineiden ja materiaalien valinnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden infektioiden torjuntaominaisuuksiin.

  Hartiaseudun fysioterapia

  Käden rasitusvammat

  Käden ja käsivarren alueen tavallisimmat rasitusvammat ovat jänteen ja jännetupen tulehduksia. Niitä ovat mm. tenniskyynärpää, peukalon loitontajajänteen tulehdus ja ranteen ojentaja- tai koukistajajänteen tulehdukset. Ortonin asiantuntijat auttavat selvittämään, mikä on sinun vaivaasi paras hoitomuoto.

  Käsiterapia

  Käsiterapian tavoitteena on käden toimintakyvyn palauttaminen. Terapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään käden alueen ja koko yläraajan vammoja fysioterapian ja toimintaterapian keinoin.

  Värttinäluun murtuma

  Ranteen värttinäluun murtuma on yleistä. Käden alueen tavallisimmat murtumat ovat veneluun murtuma ja välikämmenluiden murtumat. Myös lukuisat nivelsiteet voivat vaurioitua kaatumisesta tai venähdyksestä. Vammojen toteaminen aikaisessa vaiheessa ja asianmukainen hoito takaavat hyvän lopputuloksen. Ortonissa tarvittavat tutkimukset onnistuvat nopealla aikataululla, kuten myös vammojen hoito, tarpeen mukaan leikkauksella.

  Rahoitus

  Tarjoamme sinulle mahdollisuuden maksaa toimenpiteesi järkevästi rahoituksella. Voit valita haluamasi maksuajan ja sinun tarpeisiisi soveltuvan kuukausierän suuruuden. Asiakaspalvelumme puh. 09-4748 2705 auttaa ja neuvoo mielellään myös rahoituskysymyksissä.

  Toimintaterapia

  Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Kaikki Ortonin palvelut