Toistokatetrointi

Tarjoamme Ortonissa toistokatetroinnin ohjausta.

Rakkovaivat voivat vaikeusasteesta riippumatta hankaloittaa huomattavasti normaalia arkea. Katetrointi voi tuoda helpotusta monella eri tavalla. Kokeneet sairaanhoitajamme auttavat potilaitamme itsenäisesti toteuttamaan toistuvaa katetrointia.

Toistokatetrointi tarkoittaa virtsarakon säännöllistä tyhjentämistä viemällä ohut, pyöreäkärkinen ja ontto letku eli katetri virtsaputken kautta virtsarakkoon. Rakon annetaan tyhjentyä ja katetri poistetaan. Toimenpide kestää vain muutaman minuutin.

Yksilöllinen ja sopiva katetrointiväli on sellainen, että rakkoon ehtii kertyä enimmillään neljä desilitraa virtsaa. Katetroinnin tavoitteena on potilaan elämänlaadun parantaminen rakon hallintaa parantamalla. Samanaikaisesti se ehkäisee munuaisvaurioita ja komplikaatioita, kuten jäännösvirtsan kerääntymistä rakkoon ja virtsatieinfektioiden kehittymistä.

Syynä toistokatetroinnille voi olla esimerkiksi suurentuneen eturauhasen aiheuttama rakon tyhjentymishäiriö. Syynä pidempiaikaiselle toistokatetroinnille voi olla esimerkiksi diabeteksen, selkäydinvamman tai muun neurologinen sairauden aiheuttama rakon tyhjentymishäiriö.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele ohjausta tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.