globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Selkäkirurgian tulokset Ortonissa

Selkäkirurgialla on Ortonissa pitkät perinteen ja olemme toimineet aktiivisesti selkäkirugian kehittäjänä Suomessa jo vuosikymmenien ajan. Selkäkirurgitiimimme kuuluu neljä selkäleikkauksiin erikoistunutta ortopedia ja konsultoivat neurokirurgi.

Tavallisimpia selkäleikkauksiamme ovat mikroskooppiavusteinen välilevyn pullistuman poistoleikkaus, selkäydinkanavan ahtauman vapautus sekä selän luudutusleikkaukset. Sairaalassamme on pitkä kokemus vaativasta selkäkirugiasta ja skolioosileikkausista. Kroonisten kiputilojen hoidossa käytettäviä selkäydinstimulaattoreita olemme asentaneet sairaalassamme yli 20 vuoden ajan.

Selkäkirurgiaan liittyvät rekisterit ja hoidonlaadun tulokset

Pidämme tärkeänä potilaiden hoidonlaadun jatkuvaa arviointia ja seurantaa.

Selkäkirurgisista potilaista olemme pitäneet rekisteriä vuodesta 2010 alkaen. Rekisterimme pohjautuu Ruotsin kansalliseen selkärekisteriin, joka mahdollistaa hoidon laadun vertailun Ruotsin selkäkirurgian tuloksiin. Ruotsin selkäkirurgian tulokset ovat kansainvälisesti tarkasteltuna huippuluokkaa. Suomessa valtakunnallista selkäkirurgian rekisteriä ei vielä ole käytössä. Selkäydinstimulaattorihoitoon liittyvä rekisteri on toiminut sairaalassamme 2017 vuoden alusta alkaen.

Alla olevissa kaavioissa on verrattu yleisimpien selkäleikkauksiemme hoidonlaadun tuloksia Ruotsin valtakunnallisen selkärekisterin tuloksiin. Ruotsin rekisteristä ovat käytössä vuosittain julkaistavat tilastot. Alla olevissa taulukoissa vertailuna on käytetty Ruotsin rekisterin vuoden 2016 raporttia, jossa on esitetty 2013 tulokset kahden vuoden seurannassa. 

Kivun aiheuttamaa toimintakyvyn haittaa on mitattu Oswestry Disability Indeksin (ODI) avulla, jossa 0-20 kuvaa enintään lievää haittaa ja yli 40 vaikeaa haitta. Kivun voimakkuutta on mitattu Visual Analogue Scalen (VAS) avulla, jossa 0 arvo on ei kipua ja arvo 10 pahin mahdollinen kipu. 

Klikkaamalla kuvia näet ne isompana.

Kaikki Ortonin palvelut