globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Nikamasiirtymä

  Nikamasiirtymä tarkoittaa selän nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua. Ortonin selkäalan ammattilaiset selvittävät selkäkipusi syyn.

  Nikamasiirtymä (spondylolisteesi) tarkoittaa selän nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Kasvuikäisillä ja nuorilla aikuisilla nikamasiirtymä liittyy yleensä nikaman takakaaren rasitusmurtumaan (spondylolyysi). Tätä siirtymää on usein nuorilla urheilijoilla. Nikaman siirtymä voi löytyä myös henkilöltä, joka ei harrasta mitään urheilua. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua.

  Iäkkäämmillä henkilöillä nikamasiirtymä kehittyy yleensä selkärangan kulumisen seurauksena. Tämän tyyppiseen nikamasiirtymään liittyy selkäydinkanavan ahtautumaa (linkki ko. sivulle), josta seuraa hermopinneoireita. Hermopinneoireita ovat jalkoihin säteilevä kipu, puutuminen, voimattomuus ja katkokävely.

  Kaikki Ortonin palvelut