globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Neurologinen fysioterapia

Ortonissa voit saada neurologista fysioterapiaa polikliinisesti laitos- tai kotikäyntinä. Sen tarkoitus on mahdollisuuksien mukaan tukea ja parantaa itsenäistä toimintakykyä. Neurologiseen fysioterapiaan voit hakeutua kunnan maksusitoumuksella tai itse maksavana.

Neurologisen fysioterapian tarve voi syntyä useasta syystä. Syitä voivat olla esimerkiksi aivoverenkiertohäiriö (AVH), kuten aivoinfarkti tai aivoverenvuoto, aivovamma, selkäydinvaurio tai synnynnäinen keskushermostoperäinen sairaus. Neurologisesta fysioterapiasta on apua myös neurologisten etenevien tautien, kuten MS-tauti, Parkinsonin tauti tai keskushermoston tulehdusten tai kasvainten jälkitilan hoidossa.

Tarpeen mukaan neurologisen asiakkaan hoitoon voi osallistua myös toimintaterapeutti, jolloin kuntoutuksen tavoitteita voidaan suunnitella ja toteuttaa moniammatillisesti. Ortonin kivunhoidon asiantuntijoita sekä erilaisiin manuaalisiin käsittelyihin kouluttautuneita osaajia voidaan lisäksi tarvittaessa konsultoida, jotta kuntoutuminen sujuu mahdollisimman jouheasti.

Neurologisen fysioterapian keinoja ovat kehon liikkumattomien osien aktivointi, oikeiden liikemallien vahvistaminen sekä kehon symmetrian ja hahmottamisen vahvistaminen erilaisten apuvälineiden tai esimerkiksi peilin avulla. Myös allasterapia on olennainen osa neurologista fysioterapiaa.

Fysioterapiassa pyritään asiakkaan arkipäivän toimintojen ja taitojen harjoittamiseen. Terapia toteutetaan yksilöllisesti mm. harjoitussalilla, kuntosalilla, kevennetyllä kävelymatolla, liikuntasalilla tai allasterapiana lämminvesi (=terapia-)altaalla. Teemme myös kotikäyntejä. Apuvälinetarpeen arviointi ja neuvonta on olennainen osa neurologisen asiakkaan palvelua.

Kaikki Ortonin palvelut