globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Kuntoutusjaksot

Kipukuntoutus ja Osastokuntoutus

Mikäli sinulla on elämääsi ja arkeasi haittaava vaiva, on kuntoutus tarpeen.

Kuntoutuksen tavoitteena on parantaa oireen- ja elämänhallintaa. Tavoitteet määritellään yhteityössä kuntoutujan kanssa eri elämänalueet huomioiden. Kuntoutusprosessi etenee kuntoutujan yksilöllisten tarpeiden ja edellytysten mukaisesti. Kuntoutusjakso voidaan toteuttaa päivä- tai osastokuntoutuksena. Kuntoutusjaksoille voi hakeutua itsemaksavana tai lähettävän tahon maksusitoumuksella.

 

Asiantuntijatiimi tukee kuntoutumistasi monipuolisesti.

Kivunhoidossa ja kuntoutuksessa moniammatillinen lähestymistapa on tarpeellinen. Ortonin moniammatilliseen työryhmään kuuluu fysiatrian erikoislääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä. Työryhmää voidaan täydentää tarvittaessa. Kuntoutujaa tuetaan ottamaan itse vastuuta omasta kuntoutumisestaan.

Kuntoutusjakson aikana voidaan hyödyntää tarpeen mukaan Ortonin koko palveluvalikoimaa (esim. erikoislääkäripalvelut, labratorio, kuvantaminen).

 

Kipukuntoutus

Kuntoutusprosessi voidaan toteuttaa kipukuntoutusjaksona, esim. kahtena viiden vuorokauden jaksona. Näihin jaksoihin sisältyy fysiatrin, fysioterapeutin, toimintaterapeutin, psykologin ja sosiaalityöntekijän tapaamisia. Tukenasi voivat olla myös mm. seksuaaliterapeutti ja ravitsemusterapeutti. Kuntoutusprosessi käynnistyy yleensä siten, että hoitava lääkäri laatii lähetteen kuntoutukseen. Lähetteen perusteella maksajataho (esim. sairaanhoitopiiri, vakuutusyhtiö) myöntää maksusitoumuksen kuntoutusjaksolle.

 

Osastokuntoutus

Osastokuntoutus voidaan räätälöidä tarpeen mukaisesti. Jaksot voivat toteutua viiden päivän mittaisina tai lyhyempinä jaksoina. Tarvittaessa osastokuntoutus voidaan toteuttaa useammassa tietyn pituisessa jaksossa. Osastokuntoutus toteutuu itsemaksaville tai maksajatahon (esim. sairaanhoitopiiri, vakuutusyhtiö) myöntämällä maksusitoumuksella.

 

Kysy lisää kuntoutusjaksoista

Asiakassihteeri Elsi Torppa, p. 040 565 5255, elsi.torppa@orton.fi

Vastaava fysioterapeutti Kristina Sarkkinen, p. 040 639 6238, kristina.sarkkinen@orton.fi

Kaikki Ortonin palvelut