globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Kuntoutus: kuntoutus tapaturman jälkeen

  Traumakuntoutuksen tavoitteena on, että kuntoutuja voi palata takaisin mahdollisimman itsenäiseen elämään ja selviytyy kotona sekä työssä. Usein fysioterapeutti ja toimintaterapeutti ovat tärkeänä apuna kuntoutumisessa.

  Traumakuntoutus voi olla aiheellista esimerkiksi liikennetapaturman tai vapaa-ajan tapaturman jälkeen. Traumakuntoutuksen lähtökohtana on parantaa tapaturmasta aiheutunut toimintakyvyn alentuminen sekä hoitaa kipuja ja mahdollisia haavoja. Traumakuntoutuksen tavoitteena on, että kuntoutuja voi palata takaisin mahdollisimman itsenäiseen elämään. Usein fysioterapeutin ja toimintaterapeutin roolit ovat tärkeitä. He auttavat mm. kävelyn ja/tai päivittäistenarkitoimintojenharjoittelemisessa sekä apuvälinetarpeen arvioimisessa ja käytön ohjaamisessa. Kuntoutuksen lähtökohta on kuntouttava terapia mahdollisimman laaja-alaisena.

  Fysioterapian osalta traumakuntoutuksessa käytetään mm. asento- ja lastahoitoja sekä liikkuvuusharjoituksia liikkuvuuden ja fyysisen kunnon parantamiseksi. Fysioterapeutti arvioi myös liikkumisen apuvälineiden tarvetta ja ohjaa niiden hankinnassa ja käytössä. Toimintaterapian osalta pyritään trauman tai leikkauksen jälkeen palauttamaan asiakkaan toimintakykyä erilaisin ortoosien, tukien ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Tavoitteena on parantaa asiakkaan selviytymistä kotona ja työssä. Toimintaterapeutti auttaa etenkin seuraavassa:

  • Yksilöllisten ortoosien valmistaminen
  • Toimintakyvyn parantaminen/ palauttaminen
  • Arkitoimintojen harjoittelu
  • Ergonomia toiminnassa
  • Tarvittaessa apuvälineiden käytön ohjaus toiminnan mahdollistamiseksi
  Kaikki Ortonin palvelut