globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta. Ortonin toimintaterapeutit ovat erikoistunut tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin sekä aikuisille annettavaan neurologiseen terapiaan.

Toimintaterapian avulla ylläpidetään ja parannetaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti tukee sinua, jotta voit elää mahdollisimman omatoimista elämää. Tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta. Toimintaterapeuttimme ovat erikoistunuttuki- ja liikuntaelinten ongelmiin sekä aikuisille annettavaan neurologiseen terapiaan. Toimintaterapiaa toteutetaan sekä yksilöllisesti että ryhmässä.Ortonin moniammatillinen ja laaja ammattiosaaminen mahdollistaa sen, että tilannettasi voidaan konsultoida eri asiantuntijoilta, jolloin saat parhaan mahdollisen avun.

Ortonin erityisosaaminen

Ortonin toimintaterapeutit ovat erikoistuneet mm.: yläraajojen rasitusvammoihin, yläraaja-amputaatioihin, käsikirurgia-asiakkaiden jatkokuntoutukseen, kroonisesta kivusta kärsiviin henkilöihin sekä palovammoihin. Toimintaterapeutit valmistavat tarvittaessa yksilöllisiä ortooseja. Ortonin toimintaterapeutit auttavat myös lapsia ja nuoria reumaan, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja kipukuntoutukseen liittyvissä tarpeissa.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon
Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa.

Toimintaterapia palovammapotilaille

Palovamman jälkeen harjoitellaan arkitoimintoja ja toimintaterapeutti valmistaa tarvittaessa yksilölliset apuvälineet. Ortonin palovammakuntoutukseen perehtynyt moniammatillinen henkilöstö edistää toimintakykysi palautumista.

Ergonominen ohjaus

Ergonomisen ohjauksen avulla opetellaan tarkoituksenmukaisia työskentelyasentoja, jotka kuormittavat kehoa tasapuolisesti ja vähentävät kipua. Toimintaterapeutti etsii kanssasi konkreettisesti erilaisia ratkaisuja arkitilanteiden helpottamiseksi.

Toimintaterapeutilta apua kodin muutostöihin

Asunnon muutostöillä tähdätään itsenäiseen ja turvalliseen selviytymiseen omassa kodissa. Ortonin toimintaterapeutit tekevät kotikäyntejä, joissa kartoitetaan asuntosi toimivuutta toimintakyvyn näkökulmasta.

Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

Arjen ja työn toimintakyky koostuu monista pienistä asioista. Kartoitamme päivittäisen toimintakykysi ja arvioimme pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutusta toimintakykyysi.

Toimintaterapia lapsille ja nuorille

Lapsen ja nuoren toimintaterapian tavoitteena on ikänsä tasoisen toiminnan tukeminen. Orton tarjoaa toimintaterapiaa reuman, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon tai kipukuntoutukseen.

Toimintaterapia trauma- ja ortopedisille potilaille

Vamman tai leikkauksen jälkeen toimintaterapialla pyritään palauttamaan toimintakykysi erilaisten tukien ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Voit harjoitella toimintaterapeutin kanssa arkitoimintoja ja parantaa näin arjen ergonomiaa.

Toimintaterapia yläraaja-amputaation jälkeen

Yläraajaproteesin valinnassa kannattaa kokeilla erilaisia proteesivaihtoehtoja. Toimintaterapeutti auttaa sinua ja käy kanssasi läpi käden käyttö lopullisen proteesin kanssa.

Työ- ja toimintakyvyn arviointi

Arvioitaessa työ- ja toimintakykyä käytetään arviointivälineinä haastattelua, toiminnan havainnointia testejä.