globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Skolioosi

  Skolioosi tarkoittaa selkärangan poikkeavaa ryhtiä. Ryhti on vino takaa katsottaessa. Skolioosia esiintyy sekä kasvuikäsillä että aikuisilla. Ikääntyneiden skolioosiin liittyy huomattavan usein selkäkipua sekä alaraajoihin säteileviä hermopinneoireita. Ortonin selkäkirurgeilta saat asiantuntevaa apua selkäkipuusi.

  Skolioosi tarkoittaa selkärangan poikkeavaa ryhtiä. Ryhti on vino takaa katsottaessa. Selkään ilmestyy tyypillisesti oikealle suuntautuva käyryys, josta seuraa selän ja vartalon epäsymmetrinen asento. Selän ryhtivirhe aiheuttaa muutoksia myös selän sivuprofiiliin. Suomenkielinen termi kieroselkäisyys onkin hyvin kuvaava.

  Kasvuikäisten skolioosi

  Kasvuikäisten tavallisin skolioosi on syntyperältään tuntematon, ns. idiopaattinen skolioosi. Tämä skolioosi syntyy yleensä teini-iässä ja se on selvästi yleisempää tytöillä. Selän virheasento on yleensä oireeton. Selän skolioosimutka voi kasvaa lapsen kasvaessa. Hoidolla pyritään estämään käyryyden suureneminen niin suureksi, että se aiheuttaa haittaa.

  Aikuisen skolioosi

  Aikuiselle syntyvä skolioosi liittyy yleensä selkärangan kulumaan tai nikamien osteoporoosista aiheutuviin murtumiin. Tämän tyyppistä skolioosia tavataan etenkin ikääntyneillä. Siihen liittyy huomattavan usein selkäkipua sekä alaraajoihin säteileviä hermopinneoireita, jotka johtuvat kuluman aiheuttamasta selkäydinkanavan ahtautumisesta.

  Kaikki Ortonin palvelut