globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Scheuermannin tauti

Rintarangan korostunut kumaraselkäisyys voi olla Scheuermannin taudin aiheuttama. Scheuermannin taudissa nikamien kasvu on häiriintynyt ja osa nikamista on muuttunut kiilamaisiksi.

Rintarangan korostunut kumaraselkäisyys (kyfoosi) voi olla Scheuermannin taudin aiheuttama. Scheuermannin taudissa nikamien kasvu on häiriintynyt ja osa nikamista on muuttunut kiilamaisiksi. Syytä ei tarkkaan tiedetä. Epäillään että nuoruusiän nopean pituuskasvun aikana perinnölliset, hormonaaliset ja mekaaniset tekijät vaikuttavat kiilamaisten nikamien syntyyn.

Useimmiten Scheuermannin taudin löydökset ovat lieviä, eivätkä aiheuta mitään oireita. Kuitenkin usean vuosikymmenen seurantatutkimuksissa on todettu, että Scheuermannin tauti voi lisätä selän alueen kipuja. Yleensä oireettomilla potilailla ei tarvita mitään hoitoa. Jos kasvuiässä todetaan voimakas kumaraselkäisyys, voi korsettihoito olla aiheellinen. Vain erittäin vaikeassa Scheuermannin tautiin liittyvässä kumaraselkäisyydessä voidaan harkita leikkaushoitoa. Leikkauksessa osa selkärangasta oikaistaan ja jäykistetään käyttämällä metalli-instrumentteja.

Kaikki Ortonin palvelut