globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa.

Eri käyttötarkoituksiin suunnitellut apuvälineet on kehitetty helpottamaan päivittäisiä toimintoja. Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Toimintaterapeutti kertoo erilaisista mahdollisuuksista ja apuvälinevaihtoehdoista, arvioi kanssasi apuvälinetarpeen sekä ohjaa välineiden käytön harjoittelua.

Yksilölliset apuvälineet

Aina ei löydy markkinoilla olevista malleista täsmälleen sopivaa apuvälinettä. Toimintaterapeutti voi valmistaa yksilöllisen apuvälineen tai muuttaa valmiita välineitä sinulle sopivammiksi.

Ortoosit ja kipsit

Ortoosi on apuväline, jota käytetään tukemaan, oikaisemaan, suojaamaan, estämään ja korjaamaan kehon tai sen osan virheasentoja ja epämuodostumia. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa. Tyypillisiä ortooseja ovat esim. alaraajan tuet ja tukisidokset, toiminnalliset lastat ja tukiliivit. Ortonin toimintaterapeutit käyttävät yksilöllisten ortoosien valmistamiseen pääasiassa kotimaista Woodcast-materiaalia . Materiaali on ekologinen, biohajoava matalalämpömuovi. Vaihtoehtoisesti käytämme myös muita matalalämpömuoveja ja lasikuitumateriaaleja. Ortooseja ja kipsejä valmistetaan mm.: käsikirurgisten ja ortopedisten leikkausten jälkeen sekä kulumasairauksien ja neurologisten sairauksien aiheuttamiin vaivoihin. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää valmiita tukia, joiden valinnassa ja käytössä autamme. Valmiita ortooseja ja tukia on saatavilla Ortonin yhteistyökumppanilta Soleus Proteorilta, joka sijaitsee Orton Terveyspuiston tiloissa samassa rakennuksessa, kuin Orton.

Kaikki Ortonin palvelut