globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Apuvälineet ja ortoosit

  Apuvälineet ja ortoosit eli tuet ylläpitävät ja tukevat omatoimisuutta arjessa.

  Apuvälineet ja ortoosit eli tuet ylläpitävät ja tukevat omantoimisuutta arjessa.

  Eri käyttötarkoituksiin suunnitellut apuvälineet on kehitetty helpottamaan päivittäisiä toimintoja. Ortooseja käytetään asentohoitona ja tukena kivunhallinnassa, leikkausten jälkeisena hoitona, nivelten suojana ja korjaamaan virheasentoja. Ortoosit ovat yksilöllisesti valmistettuja tai tehdasvalmisteisia.

  Toimintaterapeutit ovat erikoistuneet yläraajan apuvälineisiin ja ortooseihin. Toimintaterapeutti voi myös valmistaa yksilöllisen apuvälineen tai ortoosin ja tehdä niihin tarvittavia muutostöitä. Ortonin toimintaterapeutit käyttävät yksilöllisten ortoosien valmistamiseen pääasiassa kotimaista Woodcast-materiaalia. Materiaali on ekologinen, biohajoava matalalämpömuovi. Vaihtoehtoisesti käytämme myös muita matalalämpömuoveja ja lasikuitumateriaaleja.

  Alaraajan ja liikkumisen apuvälineet sekä ortoosit ovat fysioterapeuttien erikoisosaamista. Vastaanotolla fysio- tai toimintaterapeutti arvioi apuvälinetarpeen ja ohjaa sen käytön asiakkaille. 

  Apuvälineiden erikoisliike Soleus Proteor toimii Orton Oy:n yhteistyökumppaanina Terveyspuistossa.

  Toimintaterapia

  Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Nilkan ja jalkaterän ongelmat

  Moderni jalkakirurgia kartoittaa potilaan ongelman perussyyn, eikä hoida vain päällimmäisenä olevaa oiretta. Hyvä hoito tuottaa pitkäkestoisen avun vaivaan. Saapuessasi Ortonin poliklinikalle laadimme hoitosuunnitelman, joka kattaa tarvittavat tutkimukset, hoidon ja kuntoutuksen. Teemme sekä päiväkirurgisia toimenpiteitä että raskaampaa, vuodeosastohoitoa vaativaa kirurgiaa. Hoidamme aikuispotilaita ja nuoria, joiden kasvuikä on päättynyt. Saat meiltä myös fysioterapiapalveluja, fysiatrin ja reumatologin konsultaatiota.

  Käsi ja ranne

  Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Ortonin fysioterapian ammattilaiset taas auttavat sinua käden kuntouttamisessa, joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla.

  Kaikki Ortonin palvelut