globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet ja ortoosit eli tuet ylläpitävät ja tukevat omatoimisuutta arjessa.

Eri käyttötarkoituksiin suunnitellut apuvälineet on kehitetty helpottamaan päivittäisiä toimintoja. Vastaanotolla toimintaterapeutti arvioi apuvälinetarpeen. Yhteistyössä asiakkaan kanssa kartoitetaan erilaisia apuvälinevaihtoehtoja. Vastaanotolla toimintaterapeutti ohjaa apuvälineen käytön ja tukee harjoittelua. Toimintaterapeutti voi tarvittaessa valmistaa yksilöllisen apuvälineen tai muuttaa valmiita välineitä sinulle sopivammiksi.

Ortooseja käytetään asentohoitona ja kivunhallintaan, leikkausten jälkeiseen hoitoon, nivelten suojaksi ja virheasentojen korjaamiseen. Ortoosit ovat yksilöllisesti valmistettuja tai tehdasvalmisteisia.

Ortonin toimintaterapeutit käyttävät yksilöllisten ortoosien valmistamiseen pääasiassa kotimaista Woodcast-materiaalia . Materiaali on ekologinen, biohajoava matalalämpömuovi. Vaihtoehtoisesti käytämme myös muita matalalämpömuoveja ja lasikuitumateriaaleja.

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

Nilkka ja jalkaterä

Moderni jalkakirurgia kartoittaa potilaan ongelman perussyyn, eikä hoida vain päällimmäisenä olevaa oiretta. Hyvä hoito tuottaa pitkäkestoisen avun vaivaan. Saapuessasi Ortonin poliklinikalle laadimme hoitosuunnitelman, joka kattaa tarvittavat tutkimukset, hoidon ja kuntoutuksen. Teemme sekä päiväkirurgisia toimenpiteitä että raskaampaa, vuodeosastohoitoa vaativaa kirurgiaa. Hoidamme aikuispotilaita ja nuoria, joiden kasvuikä on päättynyt. Saat meiltä myös fysioterapiapalveluja, fysiatrin ja reumatologin konsultaatiota.

Käsi, ranne ja olkapään seutu

Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Ortonin fysioterapian ammattilaiset taas auttavat sinua käden kuntouttamisessa, joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla.

Kaikki Ortonin palvelut