globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Sairaalapalvelut Ortonissa

Ortonin korkealaatuiset leikkauspalvelut ja tehokkaat anestesiapalvelut ovat potilaan hoidon kannalta keskeisessä asemassa, oli kyseessä sitten päiväkirurginen toimenpide tai vaativampi leikkaus. Leikkaus- ja anestesiapalveluissamme korostuvat tärkeinä seikkoina yksilöllisyys ja turvallisuus.

Turvallinen leikkaus 

Ortonissa toteutetaan päiväkirurgisten toimenpiteiden lisäksi vaativia ortopedisia leikkauksia. Tämä edellyttää leikkausosastolta erityisosaamista ja hyvää varustelutasoa. Käytössämme olevat laitteet ja välineet on suunniteltu erikoisosaamisalueidemme, selkä-, tekonivel-, ja silmäkirurgian tarpeita ajatellen. Käytössämme on tietokoneavusteinen Caos-tekniikka, joka lisää osaltaan leikkauksen turvallisuutta. Hoito on korkealaatuista, yksilöllistä ja turvallista. Jatkuvalla koulutuksella ja tutkimustoiminnalla pidämme yllä korkeaa ammattitaitoa pysyäksemme kehityksen kärjessä.

Tehokkaat anestesiapalvelut

Leikkaukset ja muut kirurgiset toimenpiteet tehdään anestesiassa (puudutus, kevyt nukutus tai täysnukutus). Huomattava osa leikkauksista tehdään erilaisissa puudutuksissa, ja suurissa leikkauksissa voimme tarvittaessa myös yhdistää puudutuksen ja nukutuksen. Puudutus on usein etenkin iäkkäämmille potilaille turvallisempi anestesiamuoto kuin nukutus, ja päiväkirurgiset potilaat ovat virkeitä ja kivuttomampia kuin nukutuksesta heräävät potilaat.

Nykyaikaisten puudutustekniikoiden avulla voimme tehokkaasti hoitaa myös leikkauksen jälkeistä kipua. Käyttämämme ultraäänitekniikkaa helpottaa puudutusten antamista ja tehostaa niiden vaikutusta. Lisäksi kehitämme jatkuvasti uusia ortopedisiä puudutustekniikoita ja kivunhoitomenetelmiä. Ortonin potilaat voivat tavata anestesialääkärin sekä leikkausta suunniteltaessa että toimenpidepäivän aamuna sairaalassa.

Leikkauksen jälkeen potilas siirretään tarkkailuosastolle, ja vaativien leikkausten jälkeen potilaan hoitoa jatketaan vielä vuodeosastolla levolla ja kuntouttavilla toimenpiteillä. Ortonissa vuodeosastohoitojaksoja on voitu lyhentää mm. tehokkaan kivunhoitomme ansiosta.

Ortonin anestesialääkärit ovat perehtyneet ortopediseen ja erityisesti tekonivelleikkausten anestesiaan ja kivunhoitoon.

Mikko Pitkänen, dosentti, anestesiaosaston ylilääkäri
Johannes Förster, LT, anestesiologian erikoislääkäri
Hilkka Lumme, LL, anestesiologian erikoislääkäri
Georgi Kruglov, anestesiologian erikoislääkäri

Lonkan nivelrikko

Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Polven nivelrikko

Kävellessä vaivaava polvikipu, polven turvotus ja rajoittuneet liikkeet ovat nivelrikon oireita. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Skolioosi

Skolioosi tarkoittaa selkärangan poikkeavaa ryhtiä. Ryhti on vino takaa katsottaessa. Skolioosia esiintyy sekä kasvuikäsillä että aikuisilla. Ikääntyneiden skolioosiin liittyy huomattavan usein selkäkipua sekä alaraajoihin säteileviä hermopinneoireita. Ortonin selkäkirurgeilta saat asiantuntevaa apua selkäkipuusi.

Vuodeosasto- ja hoivapalvelut

Ortonin yksityinen vuodeosasto palvelee asiakkaita monissa hoivaan ja hoitoon liittyvissä tarpeissa. Tarjoamme turvallista ja ammattitaitoista palvelua silloin, kun sinä tai läheisesi tarvitsette väliaikaista apua arjen perustoiminnoissa tai lääkinnällistä ja hoidollista apua.

Infektioiden torjunta

Ortonin henkilökunta noudattaa korkeaa hygieniatasoa. Henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa. Hoitotarvikkeiden, välineiden ja materiaalien valinnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden infektioiden torjuntaominaisuuksiin.

Kaikki Ortonin palvelut