globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Orton Oy

75 vuoden kokemuksella paras mahdollinen hoito ja kuntoutus

Invalidisäätiö perustettiin v. 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten ja sillä on ollut tärkeä rooli suomalaisen terveydenhuollon kehittämisessä. Invalidisäätiö on ollut luomassa kattavaa kuntoutustoimintaa ja toiminut tieteellisen tutkimuksen ja ammatillisen kuntoutuksen edelläkävijänä. Invalidisäätiön sairaala on luonut uusia hoitokäytäntöjä Suomessa.

Orton Oy on tuki- ja liikuntaelinsairauksiin, kivunhoitoon ja terapiapalveluihin erikoistunut terveysalan toimija. Vuonna 1967, tuolloin Invalidisäätiön sairaalassa, tehtiin Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus ja vuonna 1976 ensimmäinen tähystysleikkaus. Ortonissa on käytössä tietokoneavusteinen leikkaustekniikka (CAOS), joka on vakiinnuttanut asemansa turvallisen selkäkirurgian osana. 

Hoitoketjumme tarkoittaa sitä, että saat Ortonista kaiken avun, diagnoosista hoitoon ja tarvittaessa leikkauksesta kuntoutukseen. Erikoislääkärin vastaanotolle pääset heti, ilman lähetettä. Myös lääkärien määräämät mahdolliset röntgentutkimukset sekä laboratoriokokeet voidaan hoitaa samalla käyntikerralla vastaanottoajan kanssa. Mikäli hoitosi vaatii leikkausta, on sen ajankohta sovittavissa joustavasti. Ortonin monipuoliset fysio- ja toimintaterapiapalvelut tukevat kuntoutumistasi.

Ortonin johtoryhmä

 • Markus Orava, Toimitusjohtaja
 • Heikki Hurri, Varatoimitusjohtaja, lääketieteellinen johtaja
 • Mikko Manninen, Operatiivisen lääketieteen yksikön johtava ylilääkäri
 • Klea Laos, Talousjohtaja
 • Heli Hirn, Palvelujohtaja
 • Heli Ruottu, Palvelupäällikkö
 • Pia Koivu, Myyynti- ja markkinointijohtaja
 • Pipsa Paaja, Henkilöstöpäällikkö

Ortonin tutkimustoiminta

Invalidisäätiön tieteellinen tutkimusyksikkö aloitti toimintansa v. 1956. Tutkimukset ovat pääosin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin liittyvää perustutkimusta ja kliinistä tutkimusta. Invalidisäätiö on toiminut 75 vuotta ortopedisen kirurgian, kuntoutuksen ja ammatillisen erityisopetuksen monipuolisena osaamiskeskuksena, jossa voi erikoistua yliopistotasoisessa koulutuksessa. Tutkimuksen painopistealueita ovat:

 • Kliiniset ja RCT-tutkimukset sekä pitkäaikaisseurantatutkimukset ortopedian ja kuntoutuksen aloilta
 • Uuden teknologian kehittäminen, kriittinen arviointi ja innovatiiviset tutkimukset
 • Lastenreumaan liittyvät tutkimukset
 • Hoitotieteelliset tutkimukset

Vuosina 2000 – 2015 on julkaistu ulkomaisia tieteellisiä julkaisuja 889 kpl ja kotimaisia 155 kpl. Väitöskirjoja on julkaistu 40 kpl. Kansainvälisesti arvostettuja tuloksia on saavutettu erityisesti lasten ortopediassa, selän sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa sekä tietokoneavusteisessa kirurgiassa.

Tutustu koulutuskalenterin seminaareihin; Koulutuskalenteri 2019

Galleria Live

Galleria Liven toiminta-ajatuksena on tuoda korkeatasoista taidetta tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön, terveydenhuollon asiakkaiden ja henkilökunnan arkeen. Invalidisäätiön kahvila on toiminut kuukausittain vaihtuvien taidenäyttelyiden näyttämönä jo lokakuusta 2001 lähtien.

Galleria on keskittynyt etenkin kotimaisen nykytaiteen esittämiseen. Tilan asettamissa puitteissa esillä on enimmäkseen maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia, mutta osa gallerian taiteilijoista on tuonut esille myös videoinstallaatioita, performanssia tai veistoksia.

Vuonna 2004 gallerian yhteyteen syntyi kuvanveistäjä Hannu Sirenin aloitteesta Invalidisäätiön veistospuisto. Useat eturivin kuvanveistäjät ovat sijoittaneet veistoksensa vaihtuvaan kokoelmaan.

Taide herättää tunteita ja muistoja, puhuttaa, ilahduttaa ja vihastuttaakin. Myös kulttuurin tervehdyttävä ja eheyttävä vaikutus ihmiseen tunnustetaan. Yleisen viihtyisyyden ohella galleriatoiminta myös edistää terveyttä. Muun muassa Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet Galleria Liven näyttelytoimintaa.