globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Suunnistaja Marika Teini kuntoutuu Alter G:n avulla

  Ortonin Alter G – painokevennetty kävely- ja juoksuharjoittelu auttaa monin tavoin tuki- ja liikuntaelimistön vammojen ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa. Nyt matolle astui suunnistuksen MM-hopeamitalisti Marika Teini, jonka peroneusjänne repesi alkusyksystä ja leikattiin pari kuukautta sitten.

  Ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä viikkoina Teini on kuntouttanut itseään varovaisesti. Treenejä tehdään, mutta juoksuharjoitteet on alussa korvattu muilla lajeilla, jotka eivät rasita leikattua jännettä ja tuota kipua.  Nyt on lupa aloittaa myös juoksu.

  Alter G mahdollistaa varhaisemman kuntoutuksen ja nopeamman toipumisen vammasta.

  - Laitteella pystytään keventämään käyttäjän painoa prosentin tarkkuudella, kertoo Teiniä laitteen käyttöön ensimmäisellä kerralla opastanut fysioterapeutti Ismo Hämeenniemi. Alter G:llä pystytään myös monitoroimaan kuormitussymmetriaa ja askeltiheyttä.

  Urheilupiireissä painokevennetyn Alter G -laitteen käyttö vammojen jälkeisessä kuntoutuksessa ja ihan tavallisenakin palautumisharjoituksena on yleistymässä. Etenkin urheilijat, joilla raajoihin kohdistuu lajissa paljon iskutusta, hyötyvät painokevennetystä harjoittelusta.  Tällaisia ovat esimerkiksi palloilulajien harrastajat, juoksijat ja suunnistajat.


  Sopivalla kevennyksellä
  liikkeelle

  Alter G -laitteessa käyttäjä on vyötäröstä alaspäin ikään kuin ilmatiiviissä pussissa, jonka sisään säädetään haluttu ilmanpaine. Marika aloittaa kävelyn ja juoksun ensin 40 %:n kevennyksellä, mutta siirtyy pian 20 %:n kevennykseen, joka tuntuu riittävältä.

  Marika Teini ja Ismo Hämeenniemi- Tämä tuntuu varsin luonnolliselta, eikä tule myöskään iskun tunnetta.

  Marika aikoo lähiviikkoina treenata Alter G:llä pari kertaa viikossa ja saada siten juoksuharjoitteensa turvallisesti käyntiin. Kevätkaudelle onkin jo ohjelmoitu leirijaksoja maajoukkueen kanssa.

  - Alter G:llä pystyn juoksemaan nyt enemmän, kuin mitä normaalisti pystyisi tässä vaiheessa leikkauksen jälkeen pystyisin.

  Tapaturmaperäisten leikkausten lisäksi Alter G:tä käytetään Ortonissa mm. tekonivelkirurgisten leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen. Laitteen avulla myös ylipainoiset ihmiset voivat turvallisesti aloittaa liikunnan lisäämisen  painonhallinnan tukena – ilman tuki- ja liikuntaelimistöön kohdistuvaa suurta rasitusta.  Lue lisää Alter G:stä - voit myös varata ajan harjoitteluun. Ensimmäisellä käynnillä sinua ohjaa fysioterapeutti.