globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Uveiitti

Ortonissa uveiitin hoito sisältää suunnittelun, mahdollisen lääkityksen tehostamisen sekä oikea-aikaisesti toteutetun modernin kaihileikkauksen. Saat kokeneilta silmäasiantuntijoiltamme yksilöllistä hoitoa.

Mikä on uveiitti?

Uveiitti tarkoittaa silmän sisäistä tulehdusta. Uveiitti jaetaan silmän etuosan (etukammio ja värikalvo), keskiosan (lasiaistila) sekä silmän takaosan tulehdukseen. Näistä yleisin on silmän etuosaan rajoittuva värikalvon tulehdus, joka voi jäädä myös pitkäaikaiseksi ja vaatia pysyvää lääkitystä. Värikalvon tulehduksen äkilliset oireet ovat valonarkuus ja silmäkipu. Uveiitille voivat altistaa suvussa esiintyvät reumaattiset sairaudet ja tietyt geenitekijät.

Uveiitin oireet

Värikalvon äkilliset oireet ovat valonarkuus ja silmäkipu.
Kipu ja punoitus eivät mene ilman hoitoa ohitse vaan yleensä pahenevat n. viikon aikana ja uveiitti aiheuttaa usein myös näkökyvyn sumenemista, joka johtuu silmän sisäisestä tulehdusreaktiosta.

Uveiitin hoito

Uveiittia hoidetaan kortikoidisilmätipoilla ja yöksi laitettavalla silmävoiteella sekä tähän usein liitettävällä mustuaista laajentavalla tippahoidolla. Hoitoa jatketaan kunnes tilanne on rauhoittunut eikä silmälääkärin kontrolleissa ole enää tulehdusreaktiota todettavissa.

Hankalissa tapauksissa voidaan käyttää myös silmän viereen pistettäviä kortikoidivalmisteita sekä jatkuvampaa estolääkitystä silmätipoilla.Silmälääkärin kontrollit ovat uveiitin hoidossa ja lääkityksen erittäin tärkeitä.

Uveiittiin liittyvän harmaakaihen hoito

Ortonin silmäkirurgeilla on erityisosaamista uveiitin hoidossa ja seurannassa sekä pitkä kokemus uveiittiin liittyvän kaihin ja silmänpainetaudin (glaukooma) hoidosta ja suunnittelusta. Uveiittiin liittyvän kaihin hoitostrategia perustuu vuosien kokemukseen. Yksilöllinen hoito sisältää suunnittelun, mahdollisen lääkityksen tehostamisen sekä oikea-aikaisesti toteutetun modernin kaihileikkauksen. Leikkauksen jälkeen paranemistasi seurataan tiheästi.

Jos sinulle tulee kysyttävää tai haluat keskustella silmiin liittyvistä palveluistamme, voit soittaa ajanvarausnumeroomme 09 4748 2705. Henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi. Jos haluat varata ajan kaihileikkaukseen, voit ottaa yhteyttä suoraan silmähoitajaamme joko sähköpostilla tai soittamalla numeroon 040 639 6241.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon