globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Akupunktio kivunhallinnassa

Akupunktio on perinteinen kivun hoitomuoto, jota monesti käytetään osana kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää kuntoutusta. Tämä jo tuhansia vuosia käytetty perinteinen kivunhoitomenetelmä on yhä tarjolla monissa hyvin varustetuissa kipuklinikoissa kuten Ortonissa, Helsingin Ruskeasuolla.

Ihmisten terveyteen keskittyvä Maailman terveysjärjestö (WHO) on listannut lukuisia kiputiloja, joiden hoidossa akupunktiosta voi olla hyötyä. Akupunktiolla on saatu aikaiseksi kivunlievitystä muun muassa muuten vaikeahoitoisen kroonisen alaselkäkivun aiheuttamiin vaivoihin. Muita kiputiloja joiden hoidossa akupunktiota suositellaan kokeiltavan, ovat muun muassa migreeni, firbomyalgia, tenniskyynärpää sekä erilaiset nivelrikkoon liittyvät kiputilat.

Nykypäivänä on hyvin tyypillistä, että akunpunktiohoitoa toteutetaan osana fysioterapeutin ohjaamaa kokonaisvaltaista kuntoutusta. Tällöin akupunktion onkin osoitettu tehostavan tavanomaisen hoidon positiivisia vaikutuksia. Akupunktiossa käytettävät neulat ovat kertakäyttöisiä ja tästä syystä aina hygieenisiä. Monikaan ei hoidon aikana tunne neulojen pistoa kehossaan kivuliaana, vaan pikemminkin rentouttavana lämmön tunteena. Jos pohdit voisiko akunpunktiosta olla sinulle hyötyä, on melko varmaa, että hoitomuotoa kannattaa kokeilla. Varaa aika nettisivuiltamme Ortonin fysioterapeuteille, jotka ovat erikoistuneita myös akupunktiohoitomuodon käyttöön.

Kirjoittajana Ortonin kipupsykologi Esko Silén