globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Suomi avaa Maailmanliigan Sloveniaa vastaan  

   

  ”Kaksi vuotta sitten Power Cupissa - nyt Maailmanliigassa”

  Heikki Kiiskinen, Soul, Etelä-Korea

  Miesten lentopallomaajoukkueen kiireinen kausi jatkuu kolmena peräkkäisenä viikonloppuna pelattavilla Maailmanliigan turnauksilla. Joukkue matkusti Etelä-Koreaan jo tiistaina totutellen aikaeroon ennen perjantaina alkavia pelejä. Avauspäivänä kohdataan Slovenia, lauantaina Tshekki ja sunnuntaina isäntämaa Etelä-Korea.

  - Maailmanliiga on maajoukkuekesän peruskivi, joka tarjoaa nuorille pelaajille erinomaisen mahdollisuuden kehittyä ja sopeutua joukkueeseen. Näin rakennamme lajille jatkuvuutta, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi Korean turnauksen lehdistötilaisuudessa.

  Souliin matkanneesta ryhmästä ensimmäiset Maailmaliigan ottelut kirjataan Henrik Porkalle (19), Miki Jauhiaiselle (19) sekä Niko Haapakoskelle (21). Porkan ja Jauhiaisen tilillä on muutamia harjoitusmaaotteluita, mutta Haapakoski pukee perjantaina Suomi-paidan ensimmäistä kertaa ylleen.

  - Kyllähän se ensimmäinen maaottelu kieltämättä vähän jännittää. On varmasti hieno tunne pukea pelipaita päälle ja kuunnella Maamme-laulua, Haapakoski ennakoi.

  Kolmikon nousu maajoukkueeseen on ollut nopea, sillä Jauhiainen ja Porkka pelasivat vielä kaksi vuotta sitten näihin aikoihin Vaasassa järjestetyssä Power Cupissa. Viime kaudella Porkka ja Haapakoski kuuluivat jo joukkueidensa runkomiehiin Mestaruusliigassa.

  - Silloin ajattelin, että joskus olisi hienoa päästä maajoukkueeseen. Tulihan tämä aika nopeasti, vaikka olen ollut jo kahtena vuonna leireillä mukana, Porkka kertoo.

  Sekä viime syksyn EM- että tämän kevään MM-karsintojen pelaavasta kokoonpanosta niukasti ulkopuolelle jäänyt Jauhiainen ei ole jäänyt menneitä harmittelemaan.

  - Pitää vetää harjoituksissa entistä kovemmin ja osoittaa näin kuuluvansa joukkueeseen, Yhdysvalloissa opiskeleva Jauhiainen muotoilee.

  Suomi on osallistunut lentopallon Maailmanliigaan ennen tätä kesää 12 kertaa. Viime vuonna miehemme jäivät lopputurnauspaikasta vain yhden pisteen päähän.

  - Emme puhu joukkueen sisällä otteluiden voittamisesta, vaan keskitymme täysillä päivittäiseen tekemiseen. Tulokset seuraavat varmasti perässä, Sammelvuo toteaa.

  Perjantain vastustaja Slovenia nousi Euroopan lentopalloeliittiin vuoden 2015 EM-kisoissa sijoittuen tuolloin Ranskan jälkeen hopealle. Maa nappasi Suomen tavoin suoran paikan ensi vuoden MM-kisoihin voittamalla oman karsintalohkonsa.

  - Slovenia kuuluu Euroopan ehdottomiin huippujoukkueisiin ja on meihin verrattuna varsin fyysinen. Vahvuuksiamme ovat kuitenkin syöttö- ja vastaanottopeli. Haluamme olla koko esimerkki positiivisesta ja iloisesta joukkueesta kentällä, päävalmentaja lupaa.

  Kautta aikojen Suomi ja Slovenia ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, joista voitot ovat sinivalkoisten hyväksi 6-2. Maailmanliigan avauspeli alkaa perjantaina kello 10.00 Suomen aikaa. YLE:n suora lähetys ottelusta alkaa TV2:lla ja Areenassa kello 9.50.

  Suomen lentopallomiehet nähdään kotiyleisön edessä jo viikon kuluttua, kun Hartwall Arenalle saapuvat Slovakia, Kiina ja Australia.

  Suomen joukkue ja otteluohjelma:
  http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lentopallon-maailmanliigaan-viisi-tuoretta-miesta.html

  Maailmanliigan nettisivusto:
  http://worldleague.2017.fivb.com/en/group2/teams/fin-finland

   

  Terveisin,

  Heikki Kiiskinen
  Media officer
  Suomen Lentopalloliitto
  Finnish Volleyball Association
  +358405545075
  heikki.kiiskinen@gmail.com