globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Lentopallopojat EM-kisojen 8:s

  ”Tällä joukkueella on hyvä tulevaisuus. Töitä on vain tehtävä paljon ja suurella intohimolla.”

  Suomen alle 19-vuotiaat pojat sijoittuivat lopulta kahdeksanneksi Slovakiassa ja Unkarissa pelatuissa lentopallon EM-kisoissa. Sunnuntaina kärsitty 1-3 (25-22, 20-25, 19-25, 15-25) -tappio Belgialle tiesi myös sitä, että Suomi ei selviytynyt heinäkuussa järjestettäviin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin.

  - Turnaus oli meidän osalta aika ailahteleva. Pelin taso vaihteli melkoisesti. Toki ei täällä helppoja vastustajia ollut, onhan tämä Euroopan kovin turnaus, Päävalmentaja Pertti Honkanen summasi.

  EM-kisojen seitsemäs päivä ja kello 10 paikallista aikaa alkanut aamupeli näkyivät molempien joukkueiden otteissa. Koko turnauksen ajan mukavasti toiminut Suomen hyppyleija pakotti vastustajan pelaamaan ottelun alussa pääasiassa laitojen kautta. Avauserän lopun ratkaisupisteet lähtivät hakkuri Aaro Nikulan kädestä.

  Kakkoserän alussa Suomi hieman nukahti ja Belgia karkasi nopeasti viiden pisteen johtoon. Tuoreita jalkoja kentälle toivat Väinö Rahko ja Mikko Räsänen, mutta vastustajan etumatka kantoi erän loppuun saakka.

  - Tämä turnaus toi selkeästi esille ne asiat, joissa meidän täytyy vielä kehittyä. Turnauksen jälkeen tehdään yhteenveto ja laaditaan jokaiselle pelaajalle askelmerkit harjoitteluun, Honkanen sanaili.

  Belgian iloinen pelihuumori jatkui myös kolmannen erän alussa. Keskeltä laitaan vaihdettu Oskari Keskinen takoi nelospaikalta Suomen kuskin paikalle jo ennen erän puoliväliä. Vastustajan vahva syöttö sekä torjunta-puolustuspelaaminen käänsivät kuitenkin erän Belgian voitoksi.

  Päätöserässä Belgia meni menojaan johtaen sitä parhaimmillaan 8-4 ja 16-8 vieden samalla koko ottelun.

  - EM-kisat olivat kokonaisuudessaan kova taival. Kova taistelu ei tällä kertaa riittänyt tätä parempaan. Belgia oli tänään vahvempi ja ansaitsi voiton. Erityisesti vaikeat pallot he pelasivat meitä fiksummin, Suomen passari Joona Väänänen tunnusti.

  Suomen joukkueen vahvuuksia koko turnauksen ajan olivat tasaisuus sekä kurinalainen ja kärsivällinen taktinen osaaminen, mikä riitti tällä kertaa kahteen alkusarjan pelin voittoon. Moni poika pystyi pelaamaan useampaa eri pelipaikkaa - kaikkien rooli oli tärkeä. EM-lopputurnaus oli varsin korkeatasoinen, sillä useat pelaajat esiintyvät jo maidensa pääsarjoissa.

  - Tällä joukkueella on hyvä tulevaisuus. Töitä on vain tehtävä paljon ja suurella intohimolla. Pojat varmasti myös siihen valmiita, Honkanen päätti.

  Tämän ikäryhmän seuraavat arvokisaottelut ovat ensi vuoden huhtikuussa, jolloin pelataan alle 20-vuotiaiden EM-karsinnat.

  Joukkuetilastot Suomi-Belgia 1-3

  vastaanottoprosentti 39-53
  hyökkäysprosentti 31-39
  torjunnat 6-14
  ässäsyötöt 2-4
  syöttövirheet 7-13
  hyökkäysvirheet 13-11

  Oskari Keskinen 15/+5
  Aaro Nikula 10/+6
  Jere Mäkinen 9/+2
  Matias Sosunoff 8/+1
  Niklas Breilin vo 33 %