globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Yun Zhou

Fysioterapeutti, Personal trainer

Erityisosaaminen: Akupunktio, tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöt, kiputilat sekä niihin liittyvä kuntoutus, leikkauksen jälkeinen kuntoutus

Kielitaito: kiina, suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Lähihoitaja 2003
Fysioterapeutti AMK 2007
Akupunktiokoulutus
Personal trainer 2015

Olen lähihoitaja, fysioterapeutti, liikunnanohjaaja ja personal trainer.
Suuntauduin lähihoitajakoulutuksessa kuntoutuksen puolelle ja siitä olikin luontevaa jatkaa opiskelua fysioterapeutiksi. Lähihoitajan töitä tein koko fysioterapeutiksi opiskelun ajan ja työskentelin säännöllisesti ikääntyneiden ja vaikeavammaisten neurologisten asiakkaiden parissa. Toimin myös tukihenkilönä kahdelle kehitysvammaiselle tytölle. Sain hyvät eväät nykyiseen työhöni jo opiskeluiden aikana.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen aloitin työt Ortonissa traumakuntoutuksen puolella. Valmistumishetkestä tähän asti työni on ollut antoisaa, opettavaista ja mielekästä, koko ajan oppii uutta ja kehittyy. Työvuosieni aikana olen ollut mukana myös kotikuntoutusprojektissa, joka sisälsi kotikäyntien lisäksi interaktiivista kuntoutusta.

Tällä hetkellä pääpainopiste työssäni on tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia ja työskentelen jonkin verran myös ikääntyneiden asiakkaiden parissa, esim. kotikäynneillä. Fysioterapeutin työn ohella teen myös ryhmäliikunnan ohjauksia, joita pidän enemmänkin harrastuksena kuin työnä.

Sekä fysioterapeuttina, että liikunnanohjaajana työskentely ovat lähellä sydäntä ja koin, että näiden kahden ammatin lisäksi oli järkevää opiskella vielä personal traineriksi vuonna 2015. Kaikkien näiden ammattien yhdistelmä auttaa ymmärtämään kattavammin tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja voin toimia työssäni sekä ennaltaehkäisevästi, että kuntouttavasta näkökulmasta.

Tällä hetkellä harrastan boulderointia, kiipeilyä ja agilityä kahden koirani kanssa. Tulevaisuudessa voisin kouluttautua myös eläinfysioterapeutiksi, koska jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen sekä opittujen taitojen hyödyntäminen työssä ja arjessa voivat saada aikaan "ahaa-elämyksiä" - lukion matematiikan opettajani sanoja lainatakseni.

Fysioterapialla lisää toimintakykyä

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapian avulla voit parantaa lihastasapainoasi ja asentosi hallintaa sekä lisätä nivelten liikkuvuutta ja kudosten joustavuutta. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään myös ei-lääkkeellisiä kivunhoitokeinoja.

Akupunktio

Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Sillä hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Allasterapia sopii lähes kaikille. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. tasapainovaikeuksia.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Ajoissa aloitettu ja oikein mitoitettu kuntoutus edistää toimintakyvyn palautumista. Tilanteesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioiden sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma. Kävelyn harjoittelussa on mahdollisuus käyttää painokevennettyä AlterG –kävelymattoa, jonka asiakkaat ovat kokeneet erittäin mieluisana ja tehokkaana harjoittelumuotona.

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Välilevyn pullistuma

Välilevyn pullistuma voi puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa hermoa ärsyttävän kemiallisen reaktion. Näistä voi aiheutua raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista ja tunnottomuutta. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä. Varaa aika Ortonista ja selvitä selkäkipusi syy. Ortonissa pääset erikoislääkärille nopeasti ilman lähetettä.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Liikuntaryhmät

Ylläpidä terveyttä ja toimintakykyäsi monipuolisella liikunnalla. Tule liikkumaan Ortonin ohjattuihin liikuntaryhmiin.

Fysioterapia

Fysioterapiassa huomioimme asiakkaan kokonaisvaltaisesti ja laadimme fysioterapian tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapia voi ennaltaehkäistä oireiden pitkittymistä tai sen avulla voidaan vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia. Tavoitteena on toimintakyvyn ja elämänlaadun kohentuminen.

AlterG – painokevennetty kävely- ja juoksumatto