globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Kristina Sarkkinen

Kiputoiminnan vastaava fysioterapeutti, uroterapeutti, seksuaaliterapeutti (NACS)

Erityisosaaminen: Tuki- ja liikuntaelimistöstä johtuva kipu, lantionpohjan toimintahäiriöt, seksuaaliterveys

Kielitaito: suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 1986

Fysioterapeutti, erikoistunut 1991

NLP

Uroterapeutti 2006

Kivunhoidon erikoistumisopinnot 2009

Seksuaalineuvoja 2011

Seksuaaliterapeutti 2015

Akupunktio 2016

Olen työskennellyt Ortonissa, Invalidisäätiöllä, vuodesta 1987 lähtien.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen saanut tehdä näiden vuosien aikana Ortonissa hyvin monenlaista työtä. Olen mm. työskennellyt useamman vuoden ortopedisilla osastoilla reuma- ja nivelrikkopotilaiden fysioterapeuttina, pitänyt alaraaja-amputoitujen sopeutumisvalmennusleiriä, ollut kehittämässä Ortonin reumakuntoutuskursseja ja yksilökuntoutusta. Vuosien varteen on mahtunut myös mm. laaturyhmätyöskentelyä ja tiimivastaavana toimimista.

2000-luvun alussa osallistuin puolivahingossa koulutukseen, jonka aihe oli lantionpohjan huomioiminen fysioterapiassa. Tästä koulutuksesta alkoi uusi suunta työssäni. Talomme on ollut edelläkävijä, kun täällä on pidetty kuntoutujille mm. luentoja seksuaalisuudesta. Asiakkaiden on ollut mahdollisuus varata aika myös uroterapeutin- ja seksuaalineuvojan yksilötapaamiseen, jolloin he ovat saaneet ohjausta esim. lantionpohjalihasten harjoitteluun.

Virtsankarkailu on hyvin yleinen, turhaan salattu vaiva. Lihasten harjoittelu on ensisijainen virtsankarkailun hoitomuoto. Myös ulosteenpidätyskykyyn voi vaikuttaa harjoittelulla. Lantionpohjan toimintaa voidaan mitata biopalautelaitteella. Seksuaaliterveys ja siihen liittyvät haasteet sisältyvät myös keskusteluihin asiakkaitteni kanssa. Usein jo se, että on lupa puhua, vie tilannetta eteenpäin.

Uroterapeuttikoulutuksessa tein opinnäytetyönäni kollegan kanssa, ”urotyön” nimeltä ”Terveydentilan ja kivun yhteys rakon ja suolen toimintaan ja sukupuolielämään kipukuntoutujilla”. Ohjaajamme koulusta kertoi, että työ oli lähes gradu-tasoinen työ; niin innostuneita olimme opinnäytetyötä tehdessämme. Kivunhoidon erikoistumisopintojen lopputyömme nimi oli ”Pitkäaikaisen kivun kanssa toimeentuleminen”. Seksuaaliterapeuttikoulutuksen opinnäytetyöni nimi oli ”Krooninen selkäkipu ja seksuaalisuus”. Nämä aiheet kuvaavat hyvin asioita, joiden parissa pääasiassa työskentelen ja joiden huomioimisen koen tärkeänä myös kuntoutuksessa.

Iltalehden juttu "Selkäkipuja, erektiohäiriöitä, virtsankarkailua? - Lantionpohjan lihasten treeni voi tuoda avun. Lue juttu TÄSTÄ.

Lue Tehy-lehden artikkeli "Hellyyttä lääkkeeksi", jossa Kristinaa on haastateltu kipuun ja seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista. Pääset lukemaan artikkelin TÄSTÄ.

Helsingin Sanomien juttu lantionpohjanlihaksista ja kuinka niitä voi vahvistaa.
Voit lukea jutun TÄSTÄ.

Päänsärkylehden juttu "Seksi ja seksuaalisuus - aihe, josta ei puhuta".
Lue juttu TÄSTÄ

Hartiaseudun fysioterapia

Fysioterapialla lisää toimintakykyä

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapian avulla voit parantaa lihastasapainoasi ja asentosi hallintaa sekä lisätä nivelten liikkuvuutta ja kudosten joustavuutta. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään myös ei-lääkkeellisiä kivunhoitokeinoja.

Akupunktio

Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Sillä hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Allasterapia sopii lähes kaikille. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. tasapainovaikeuksia.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Ajoissa aloitettu ja oikein mitoitettu kuntoutus edistää toimintakyvyn palautumista. Tilanteesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioiden sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma. Kävelyn harjoittelussa on mahdollisuus käyttää painokevennettyä AlterG –kävelymattoa, jonka asiakkaat ovat kokeneet erittäin mieluisana ja tehokkaana harjoittelumuotona.

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet ja ortoosit eli tuet ylläpitävät ja tukevat omatoimisuutta arjessa.

Nivelten vammat ja kivut

Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija ja uranuurtaja Suomessa. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus tehtiin silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa v. 1967 ja tähystysleikkaus v. 1976. Me autamme sinua. Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle heti, ilman lähetettä.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Kipu ja seksuaaliterapia

Seksuaalielämän ongelmat ovat hyvin yleisiä kivuista kärsivillä henkilöillä. Monet sairaudet ja kipu vaikuttavat negatiivisesti seksuaalitoimintoihin. Hoito lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta huomioimisesta ja siitä ymmärryksestä, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue.

Kiputilat

Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

Kuntoutus: kipukuntoutus

Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulnessmenetelmiä. Ortonissa järjestetään myös kipukuntoutusjaksoja, joissa kuntoutujan tukena on moniammatillinen tiimi.

Fysioterapia

Fysioterapiassa huomioimme asiakkaan kokonaisvaltaisesti ja laadimme fysioterapian tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapia voi ennaltaehkäistä oireiden pitkittymistä tai sen avulla voidaan vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia. Tavoitteena on toimintakyvyn ja elämänlaadun kohentuminen.