globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Kristina Sarkkinen

Fysioterapeutti, uroterapeutti, seksuaaliterapeutti (NACS)

Erityisosaaminen: Tuki- ja liikuntaelimistöstä johtuva kipu, lantionpohjan toimintahäiriöt, seksuaaliterveys

Kielitaito: suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 1986

Fysioterapeutti, erikoistunut 1991

NLP

Uroterapeutti 2006

Kivunhoidon erikoistumisopinnot 2009

Seksuaalineuvoja 2011

Seksuaaliterapeutti 2015

Akupunktio 2016

Olen työskennellyt Ortonissa, Invalidisäätiöllä, vuodesta 1987 lähtien.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen saanut tehdä näiden vuosien aikana Ortonissa hyvin monenlaista työtä. Olen mm. työskennellyt useamman vuoden ortopedisilla osastoilla reuma- ja nivelrikkopotilaiden fysioterapeuttina, pitänyt alaraaja-amputoitujen sopeutumisvalmennusleiriä, ollut kehittämässä Ortonin reumakuntoutuskursseja ja yksilökuntoutusta. Vuosien varteen on mahtunut myös mm. laaturyhmätyöskentelyä ja tiimivastaavana toimimista.

2000-luvun alussa osallistuin puolivahingossa koulutukseen, jonka aihe oli lantionpohjan huomioiminen fysioterapiassa. Tästä koulutuksesta alkoi uusi suunta työssäni. Talomme on ollut edelläkävijä, kun täällä on pidetty kuntoutujille mm. luentoja seksuaalisuudesta. Asiakkaiden on ollut mahdollisuus varata aika myös uroterapeutin- ja seksuaalineuvojan yksilötapaamiseen, jolloin he ovat saaneet ohjausta esim. lantionpohjalihasten harjoitteluun.

Virtsankarkailu on hyvin yleinen, turhaan salattu vaiva. Lihasten harjoittelu on ensisijainen virtsankarkailun hoitomuoto. Myös ulosteenpidätyskykyyn voi vaikuttaa harjoittelulla. Lantionpohjan toimintaa voidaan mitata biopalautelaitteella. Seksuaaliterveys ja siihen liittyvät haasteet sisältyvät myös keskusteluihin asiakkaitteni kanssa. Usein jo se, että on lupa puhua, vie tilannetta eteenpäin.

Uroterapeuttikoulutuksessa tein opinnäytetyönäni kollegan kanssa, ”urotyön” nimeltä ”Terveydentilan ja kivun yhteys rakon ja suolen toimintaan ja sukupuolielämään kipukuntoutujilla”. Ohjaajamme koulusta kertoi, että työ oli lähes gradu-tasoinen työ; niin innostuneita olimme opinnäytetyötä tehdessämme. Kivunhoidon erikoistumisopintojen lopputyömme nimi oli ”Pitkäaikaisen kivun kanssa toimeentuleminen”. Seksuaaliterapeuttikoulutuksen opinnäytetyöni nimi oli ”Krooninen selkäkipu ja seksuaalisuus”. Nämä aiheet kuvaavat hyvin asioita, joiden parissa pääasiassa työskentelen ja joiden huomioimisen koen tärkeänä myös kuntoutuksessa.

Lue Tehy-lehden artikkeli "Hellyyttä lääkkeeksi", jossa Kristinaa on haastateltu kipuun ja seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista. Pääset lukemaan artikkelin TÄSTÄ.

Helsingin Sanomien juttu lantionpohjanlihaksista ja kuinka niitä voi vahvistaa.
Voit lukea jutun TÄSTÄ.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon
Fysioterapialla lisää liikkuvuutta

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapialla saat selkärankaasi ja niveliin lisää liikkuvuutta. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme ovat perehtyneet liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. sairauden vuoksi tasapainovaikeuksia. Ortonin allasosastolla voit harrastaa vesivoimistelua omatoimisesti tai osallistua ohjattuun ryhmään. Lämminvesi- eli terapia-altaalla voi harjoitella myös hidastempoisemmalla rytmillä palelematta sekä osallistua vesirentoutukseen.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Kuntoutus tulee aloittaa ajoissa ja mitoittaa oikein. Sinun henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioidaan ja sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma.

Nivelten vammat ja kivut

Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija ja uranuurtaja Suomessa. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus tehtiin silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa v. 1967 ja tähystysleikkaus v. 1976. Me autamme sinua. Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle heti, ilman lähetettä.

Kipu ja seksuaaliterapia

Seksuaalielämän ongelmat ovat hyvin yleisiä kivuista kärsivillä henkilöillä. Monet sairaudet ja kipu vaikuttavat negatiivisesti seksuaalitoimintoihin. Hoito lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta huomioimisesta ja siitä ymmärryksestä, että seksuaalisuus on yksi elämän tärkeä osa-alue.

Elämää ilman kipua

Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

Kivun hoito Ortonissa

Jos kärsit jatkuvista kivuista tai liikkuminen sattuu, ota yhteys Ortoniin. Orton on kivunhoidon erikoisasiantuntija Suomessa. Pääset erikoislääkärille ilman lähetettä.

Kipukuntoutus

Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Menetelminä voidaan käyttää esimerkiksi erilaisia terapioita, aktiivista harjoittelua, akupunktiota ja rentoutumismenetelmiä.

Fysioterapeuttinen hoito

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Terapeuttimme ovat perehtyneet liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen sekä arjen ergonomian parantamiseen.