Iris Vanhanen

Fysioterapeutti, akupunktiokoulutus

Kielitaito:

suomi, englanti

Toimipaikka:

Orton, Tenholantie 10, 00280 Helsinki, Finland

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Tuki- ja liikuntaelinten (erityisesti polven ja lonkan) toimintahäiriöt ja kiputilat sekä niihin liittyvä kuntoutus. Vammojen ja leikkausten jälkeinen hoito ja kuntoutus. Kivunhoito mm. akupunktion ja fasciamanipulaation keinoin.

Koulutus

Fysioterapeutti 1981

Erikoistunut ortopediseen fysioterapiaan 1989

Akupunktiokoulutus

Fasciamanipulaatio taso 1 (Stecco)

Valmistuttuani fysioterapeutiksi Helsingissä aloitin työt Invalidisäätiön ortopedisessa sairaalassa eli nykyisessä Ortonissa. Ortonissa olen saanut kehittää fysioterapeutin taitojani moniammatillisessa työyhteisössä, yhdessä Suomen huippuosaajien kanssa työskennellen.

Erikoistumisopinnot ortopediseen fysioterapiaan Turussa vahvisti vielä osaamistani fysioterapeuttina Ortonin polvitutkimuksessa ja polvivammojen kuntoutuksen kehittämisessä. Säännöllinen kouluttautuminen läpi koko työurani on vahvistanut ja monipuolistanut osaamistani tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiassa.

I also worked as a physiotherapist for a couple of years in Michigan, USA. English speaking patients are welcome!

USA:n työvuosien jälkeen palasin takaisin työskentelemään Ortonin terapiapalveluihin.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Entisenä jalkapalloilijana olen aina ollut kiinnostunut alaraajojen vammojen tutkimisesta, hoidosta ja kuntouttamisesta.

Esimerkiksi akupunktiolla ja fasciamanipulaatiokäsittelyllä voi nopeuttaa ja tehostaa kuntoutumista vamman tai leikkauksen jälkeen.

Nivelvaivoista kärsiville tai leikkauksesta toipuvalle lämminvesiallas on kivuton, mutta tehokas elementti harjoitella. Ortonissa aloitimme ensimmäisten joukossa Suomessa polvipotilaille vesijuoksuharjoittelun.

Alter-G painokevennetyllä kävelymatolla voi turvallisesti aloittaa kävelyn ja juoksun harjoittelun jo varhaisessa vaiheessa esim. polvi- ja lonkkaleikkauksesta kuntoutuessa.

Kela-korvaus

Fysio­te­rapia-palvelut eivät ole Kela-korvat­tavia 1.1.2023 alkaen.

Lisätietoja Kela-korvausten muutok­sista tästä.