globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

  Mikko Manninen

  Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Ortopedian ylilääkäri

  Erityisosaaminen: Tekonivelkirurgia

  Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

  Koulutus ja työpaikat

  Lääketieteen lisensiaatti 1988

  Lääketieteen tohtori 1993

  Kirurgian erikoislääkäri 1997

  Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri 1999

  Tekonivelkirurgian erityispätevyys 2006

  Hallinnon pätevyys 2013

  Ortopedian ja traumatologian dosentti 2016

  eMBA-tutkinto - Tampereen Yliopisto 2019

   

  Lääkäriksi valmistumisen jälkeen erikoistuin Helsingin Yliopiston koulutusohjelmassa ensin kirurgiaan ja sitten ortopediaan ja traumatologiaan v. 1991-1999. Väitöskirjan tein professori Rokkasen työryhmässä HYKS Töölön sairaalassa v. 1988-1993. Tutkimuksen aiheena olivat elimistössä liukenevat luun tukimateriaalit. Sittemmin olen tehnyt biomateriaali- ja kliinistä tutkimusta.

  Erikoistumisen jälkeen työskentelin muutaman kuukauden HYKS Lasten ja nuorten sairaalassa erikoislääkärinä. Saatuani Consultant-sijaisuuden Cambridgestä Addenbrooken sairaalasta, lähdin perheineni loppuvuodesta 1999 Englantiin. Työskentelin tuon jakson alaraaja- ja tekonivelyksikössä. Englannin retken jälkeen palasimme Helsinkiin ja v. 2000-2007 toimin erikoislääkärinä HYKS Kirurgisen sairaalassa alaraaja- ja tekonivelasioihin keskittyen.

  Vuonna 2007 Kymenlaakson keskussairaalaan perustettiin tekoniveltoimintaan keskittynyt osaamiskeskus. Siirryin sen vetäjäksi osastonylilääkärin virkaan vuoden 2008 alusta. Kotkan tekonivelkeskuksessa työskentelin vuoden 2013 loppuun. Eiran sairaalan ylilääkärin tehtävää hoidin em. toimen ohessa 2012-2013. Vuoden 2014 alusta siirryin Ortoniin johtavan ylilääkärin tehtäviin. Ortonissa työtehtävät sallivat edelleen myös kliinisen työn tekemisen, yli puolet työajastani kuluukin tuki- ja liikuntaelinvaivoja hoitaen.

  Vuosina 2003-2010 opetin nivelrikon ja reuman ortopedista hoitoa lääketieteen opiskelijoille Helsingissä kliinisen opettajan sivutoimessa. Jo Töölön sairaalan koulutusajoista olen toiminut aktiivisesti suomalaisessa ortopedian jatko- ja täydennyskoulutuksessa Suomen Ortopediyhdistyksen ja Suomen Artroplastiayhdistyksen kursseilla ja tapahtumissa. Omaa ammatillista osaamista päivitän alan kirjallisuuden ja koulutusten avulla.

  Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

  Töölön sairaalan erikoistumisjaksolla sain paljon oppia tekonivelkirurgiaan Hannu Pätiälältä ja Anne Albertyltä. Polven ja lonkan tekonivelkirurgia on ollut operatiivisen toimintani ydintä koko 2000-luvun ajan. Matkan varrella olen tehnyt suurella kiinnostuksella myös polven tähystyskirurgiaa, olkapään leikkauksia ja jalkaterän etuosan deformiteettien korjauksia. Ortopedian monipuolinen peruskoulutus antaa hyvät edellytykset arvioida erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Leikkaustoiminnassa keskityn parhaaseen osaamisalueeseeni. Muihin leikkauksiin suosittelen luonnollisesti ko. asioiden erikoisosaajia. Tärkeintä leikkaustoiminnassa on riskien minimointi ja paras mahdollinen toiminnallinen lopputulos.

   

  Juttuja ja videoita, joissa Mikko Manninen haastateltavana:

  - Iltasanomat uutisoi tekonivelleikkauksista 2.11.2019

  - Millainen operaatio on tekonivelleikkaus, MTV Huomenta Suomi 22.10.2019

  - Julkinen ja yksityinen ja anestesialeikkaustoiminta Suomessa nyt ja 2020 - luvulla
  - miten taata laatu ja vertailtavuus?

  - Ortonin ortopedian tulokset ovat erinomaisia - esitys kevät 2019

  - Yle Areenan (21.3.18) Aamutohtori "Tekonivelleikkaukseen valmistautuminen":
  https://areena.yle.fi/1-4392187

  - Laatuapteekit-lehden 2/2018 juttu "Elämää nivelrikon kanssa":
  Lue juttu TÄSTÄ 

  - 12.3.18 Hesarin Tiede - osion juttu "Ämpärimuovi pelastaa yöunet ja liikuntakyvyn. 
  - yhä useampi suomalainen saa tekonivelen ja näin huimaa vauhtia ne kehittyvät."
  https://www.hs.fi/tiede/art-2000005598346.html

  - Yle Areenan (17.1.18) Aamutohtori, aiheena "Nivelrikot":
  https://areena.yle.fi/1-4334075

  - Yle Areenan (18.10.17) Aamutohtori, aiheena "Polven tekonivelleikkaus":
  https://areena.yle.fi/1-4260560

  - Mikon ajatuksia siitä mitä tapahtuu, jos kilpailu aukeaa tekonivelkirurgiassa?
  Katso esitys TÄSTÄ

  - Yle Areenan (30.8.17) Aamutohtori, aiheena "Lonkan tekonivelleikkaus":
  https://areena.yle.fi/1-4216608

  - Video "Lonkan tekonivelleikkaus":
  https://www.youtube.com/watch?v=hAA_4qGMJ6s

   

  Aiheeseen liittyvää tietoa

  Lue Ortonin laajasta ortopedian erityisosaamisesta ja siitä, millaisia tuloksia olemme saavuttaneet tekonivelkirurgiassa.

  Tekonivel tuo liikkeen takaisin

  Apu Terveyden artikkeli Ortonin tekonivelosaamisesta.

  Nivelten vammat ja kivut

  Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija ja uranuurtaja Suomessa. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus tehtiin silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa v. 1967 ja tähystysleikkaus v. 1976.

  Polvivammat

  Polven tukisiteiden vammat syntyvät tavallisimmin urheilussa. Myös polven vammat ovat yleisiä. Jos sinulla on ongelmia polvessa, anna Ortonin polven ongelmiin erikoistuneiden asiantuntijoiden auttaa.

  Murtumat ja repeämät

  Ortonin eri vammoihin erikoistuneet asiantuntijat auttavat sinua. Pääset erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä.

  Polvilumpion sijoiltaanmeno

  Polvilumpion sijoiltaanmeno on tavallinen nuorten polvivamma. Vammaa voidaan hoitaa joko kuntouttamalla tai tähystysleikkauksella. Jos polvilumpio jää löysäksi ja polvi menee toistuvasti sijoiltaan, voidaan tämä korjata leikkauksella. Ortonin polven vammoihin erikoistuneet asiantuntijat auttavat saamaan polvesi kuntoon.

  Rasitusmurtumat ja penikkatauti

  Kehon eri osissa, mm. jalkapöydän luissa, sääressä, reidessä, lantiossa ja alaselässä, voi esiintyä rasitusmurtumia. Jos kipu vaivaa sinua, niin saat avun Ortonin tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntijoilta.

  Polvikipu

  Polven etuosan kiputilat ovat tavallisimpia polven pitkäkestoisia kipuongelmia. Pääset Ortonin polven kiputiloihin erikoistuneiden asiantuntijoiden vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä.

  Niveltulehdus

  Nivelkalvon tulehdus voi liittyä moniin nivelten vaivoihin ja nivelrikko on tavallisin polven ärtymisen aiheuttaja. Saat avun Ortonin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistuneilta asiantuntijoilta. Et tarvitse lähetettä erikoislääkärin vastaanotolle.

  Bakerin kysta

  Polvitaipeessa oleva nestetäytteinen ylimääräinen pussi voi olla Bakerin kysta. Varaa aika Ortonin asiantuntijoilta kystan taustalla olevan syyn selvittämiseen ja sen hoitamiseen.

  Nivelrikko

  Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

  Lonkan nivelrikko

  Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen.

  Polven nivelrikko

  Kävellessä vaivaava polvikipu, polven turvotus ja rajoittuneet liikkeet ovat nivelrikon oireita. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967.

  Kiputilat

  Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

  Laatu ja leikkausten seurantatulokset

  Ortonin oma tekonivelseuranta aloitettiin v. 1989. Seurannan avulla on kerätty tietoa mm. leikkauksista sekä nivelen toimivuudesta ja sen avulla saadaan pitkäaikaista vaikuttavuustietoa. Ortonin oma selkärekisteri Finspine on ollut käytössä v. 2010 alkaen.

  Tekonivelkirurgian tulokset Ortonissa

  Alla tietoa tekonivelkirurgian tuloksista Ortonissa. Tältä sivulta saa tietoa tekonivelleikkausten uusintaleikkausprosenteista, rekisterituloksistamme sekä asiakastyytyväisyysluvuistamme.