Nivelrikkopotilaiden digiseurantaa testataan

Ortonissa on käynnistynyt tutkimus, jolla selvitetään, miten digitaalinen seurantajärjestelmä sopii niiden lonkan tai polven nivelrikkopotilaiden voinnin ja kipujen seurantaan, joille ei toistaiseksi ole suunniteltu leikkaushoitoa. Sovelluksen avulla potilas voi seurata tarkasti toimintakykynsä ja kiputilanteensa muutoksia. Tietoja voidaan hyödyntää seuraavalla lääkärikäynnillä. Tutkimus tehdään yhteistyössä Buddy Health Caren ja Pfizer Oy:n kanssa.

Haluatko osallistua?

Etsimme tutkimukseen kolmekymmentä nivelrikkoa sairastavaa potilasta, joilla on halukkuutta kokeilla seurantajärjestelmää. Potilaat rekrytoidaan tutkimukseen pääosin siinä yhteydessä, kun he tulevat Ortoniin ortopedin, fysiatrin tai fysioterapeutin vastaanotolle. Myös viimeisen kahden kuukauden sisällä vastaanotolla käyneet voivat ilmoittaa halukkuudestaan osallistua.

Seuranta-aika on kolme kuukautta, ja digitaalisen seurantajärjestelmän käyttö vie aikaa vain muutamia minuutteja viikossa. Tutkimukseen osallistuvalla tulee olla käytössään internet-yhteys sekä älypuhelin tai tabletti, johon sovellus saadaan ladattua.

Jos tunnistat edellä kerrotusta sopivasi tutkimuksen kohderyhmään, sinulla on mahdollisuus osallistua sovelluksen käytettävyystutkimukseen.

Lisätietoja fysioterapeutti Yun Zhou p. 040 559 7851 tai sähköpostitse yun.zhou@orton.fi.