globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Johanna Holma

Toimintaterapeutti

Erityisosaaminen: Lasten ja nuorten reuma, kipu ja tules-kuntoutus, työikäisten ja ikääntyneiden tuki- ja liikuntaelinkuntoutus, kipukuntoutus, neurologinen kuntoutus, ortoosit, käden- ja yläraajan toimintaterapia

Kielitaito: suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Toimintaterapeutti AMK 2004

Ortonilla olen työskennellyt kuntoutuksen eri linjoilla vuodesta 2009 alkaen.

Käsi, ranne ja olkapään seutu

Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Ortonin fysioterapian ammattilaiset taas auttavat sinua käden kuntouttamisessa, joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla.

Käden rasitusvammat

Käden ja käsivarren alueen tavallisimmat rasitusvammat ovat jänteen ja jännetupen tulehduksia. Niitä ovat mm. tenniskyynärpää, peukalon loitontajajänteen tulehdus ja ranteen ojentaja- tai koukistajajänteen tulehdukset. Ortonin asiantuntijat auttavat selvittämään, mikä on sinun vaivaasi paras hoitomuoto.

Selkäkipu ja toimintaterapia

Toimintaterapian avulla vahvistetaan ja ylläpidetään kykyäsi toimia. Ortonin toimintaterapeutti löytää sinun kanssasi keinot ja ratkaisut selän kuormituksen ja kivun vähentämiseksi.

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta.

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa.

Käsiterapia

Käsiterapian tavoitteena on käden toimintakyvyn palauttaminen. Terapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään käden alueen ja koko yläraajan vammoja fysioterapian ja toimintaterapian keinoin.

Toimintaterapian kotikäynnit

Yhdessä Ortonin toimintaterapeutin kanssa voit kartoittaa asuntosi toimivuutta toimintakyvyn näkökulmasta. Ortonin toimintaterapeutti voi tulla kotiisi, jos asut pääkaupunkiseudulla tai lähialueilla ja tilanteesi sitä vaatii.

Työ- ja toimintakyvyn arviointi

Arvioitaessa työ- ja toimintakykyä käytetään arviointivälineinä haastattelua, toiminnan havainnointia ja erilaisia testejä.

Toimintaterapia yläraaja-amputaation jälkeen

Yläraajaproteesin valinnassa kannattaa kokeilla erilaisia proteesivaihtoehtoja. Toimintaterapeutti auttaa sinua ja käy kanssasi läpi käden käyttöä lopullisen proteesin kanssa.

Toimintaterapia trauma- ja ortopedisille potilaille

Vamman tai leikkauksen jälkeen toimintaterapialla pyritään palauttamaan toimintakykysi erilaisten tukien ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Voit harjoitella toimintaterapeutin kanssa arkitoimintoja ja parantaa näin arjen ergonomiaa.

Toimintaterapia lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten toimintaterapian tavoitteena on ikänsä tasoisen toiminnan tukeminen. Orton tarjoaa toimintaterapiaa reuman, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon tai kipukuntoutukseen.

Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

Arjen ja työn toimintakyky koostuu monista pienistä asioista. Kartoitamme päivittäistä arjessa selviytymistä ja pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutusta toimintakykyysi.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Neurologinen toimintaterapia

Erilaiset neurologiset sairaudet ja vammat voivat vaikuttaa arjen kulkuun. Tyypillisimpiä neurologisia oirekuvia ovat mm. aivoverenkiertohäiriöiden sekä aivovamman jälkitilat, MS - tauti, Parkinsonin tauti sekä muut liikehäiriösairaudet ja kehitysvammat.