globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Sofie Henriksson

OMT-Fysioterapeutti

Erityisosaaminen: niska-, selkä-, nivelongelmat ja niihin liittyvä kuntoutus, alaraajan ja jalkaterän ongelmat

Kielitaito: ruotsi (äidinkieli), suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 2002

OMT 2009

Akupunktio 2014

Valmistuin fysioterapeutiksi Helsingissä sijaitsevasta, ruotsinkielisestä ARCADA ammattikorkeakoulusta vuonna 2002. Peruskoulutuksen jälkeen innostuin erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta. Osallistuin manuaalisen terapian lyhyemmälle kurssille, jonka kautta kiinnostuin OMT (ortopedinen manuaalinen terapia) menetelmästä. Ennen OMT opintojen alkamista suoritin eläinfysioterapeutti tutkinnon Porin ammattikorkeakoulussa. Hevoset ovat kuuluneet elämääni lähes aina, aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana ja fysioterapiaopintojen kautta oli luonteva jatkaa hoidollista jatkumoa myös eläinfysioterapiaan.

OMT fysioterapeutiksi valmistuin vuonna 2009. Vuonna 2014 opiskelin akupunktiota Suomen lääkäreiden akupunktioyhdistys ry:n järjestämänä ja se avasi jälleen mahdollisuuden uuteen ajatustapaan. Olenkin käyttänyt länsimaistyyppistä akupunktiota aktiivisesti kurssin jälkeen, siitä on ollut suuri apu kivunhoidossa.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Työni suhteen into kasvaa vuosien myötä. Muutosten näkeminen, avun antaminen, ongelmien ratkaisu – nautin siitä ja pidän työstäni. Kutsumuksenani on auttaa niin ihmisiä kuin eläimiä työssäni.

Nykyään työni painottuu tuki- ja liikuntaelin ongelmien ratkaisuun niin ihmisten kuin eläinten hoitamisessa. Asiakaskuntani koostuu eri ikäisistä ihmisistä, liikunnallisista ja vähemmän liikuntaa harrastavista ihmisistä. Henkilökohtaisena kiinnostuksen kohteena on luontevasti ratsastajien tuki -ja liikuntaelin ongelmat.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon
Fysioterapialla lisää liikkuvuutta

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapialla saat selkärankaasi ja niveliin lisää liikkuvuutta. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme ovat perehtyneet liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. sairauden vuoksi tasapainovaikeuksia. Ortonin allasosastolla voit harrastaa vesivoimistelua omatoimisesti tai osallistua ohjattuun ryhmään. Lämminvesi- eli terapia-altaalla voi harjoitella myös hidastempoisemmalla rytmillä palelematta sekä osallistua vesirentoutukseen.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Kuntoutus tulee aloittaa ajoissa ja mitoittaa oikein. Sinun henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioidaan ja sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Nikamasiirtymä

Nikamasiirtymä tarkoittaa selän nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua. Ortonin selkäalan ammattilaiset selvittävät selkäkipusi syyn.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Välilevyn pullistuma

Välilevyn pullistuma voi puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa hermoa ärsyttävän kemiallisen reaktion. Näistä voi aiheutua raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista ja tunnottomuutta. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä. Varaa aika Ortonista ja selvitä selkäkipusi syy. Ortonissa pääset erikoislääkärille nopeasti ilman lähetettä.

Selästä johtuva katkokävely

Katkokävelyn oire on kävellessä tuntuva kipu toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeissa. Kipu helpottaa levossa. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Ortonin tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin erikoistuneet asiantuntijat auttavat kivun syyn selvittämisessä.

Nivelten vammat ja kivut

Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija ja uranuurtaja Suomessa. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus tehtiin silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa v. 1967 ja tähystysleikkaus v. 1976. Me autamme sinua. Meillä pääset erikoislääkärin vastaanotolle heti, ilman lähetettä.

Fysioterapeuttinen hoito

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Terapeuttimme ovat perehtyneet liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen sekä arjen ergonomian parantamiseen.