Rajoittaako nivelkipu elämääsi?

Kun nivelkipu ja nivelrikon merkit, säryt alkavat näkyä arjessa, on aika selvittää nivelten tilanne ja kunto. Ensimmäisistä oireista on vielä pitkä matka tekonivelleikkaukseen, ja paljon on tehtävissä hyvällä itsehoidolla ja lääkehoidolla.

Miten nivelrikkoa voi itse hoitaa?

Kivunhoidon asiantuntija, fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen Ortonin Kipuklinikalta kertoo alla, miten voit itse helpottaa  nivelrikon oireita mahdollisimman pitkään.

Nivelkipu on mahdollista pitää aisoissa. Nimittäin nivelrikkoon pätee edelleenkin motto: ”Liike on lääke”.  Kuormita niveliä sopivasti ja pidä ne liikkuvina.  Apua saat myös fysioterapiasta sekä oireita helpottavasta lääkehoidosta. Videon pituus 5.07 min.

5 hyvää liikettä lonkka- ja polvinivelelle

Fysioterapeutti Lotta Markkanen näyttää hyviä liikkeitä polvi- ja lonkkanivelten liikkuvuuden ja lihasvoiman ylläpitoon. Kuulet myös, miten fysioterapeutti voi auttaa nivelrikon itsehoidossa. Lonkkavideon pituus 6,55 min ja polvivideon 6.39 min.

Milloin tekonivelleikkausta kannattaa harkita?

Tekonivelleikkaus tulee harkittavaksi, kun omahoito ja lääkitys eivät enää riitä pitämään arkea haittaavia nivelkipuja riittävästi loitolla. Asiasta kertoo lisää Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, Ortonin lääketieteellinen johtaja Mikko Manninen. Videon pituus 1.25 min.

Polven tekonivelleikkaus

Polven tekonivelleikkauksessa polven kuluneet ja kivuliaiksi käyneet nivelpinnat uusitaan. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja Ortonin lääketieteellinen johtaja Mikko Manninen kertoo leikkauksen kulusta, kivunhoidosta ja kuntoutumisesta. Videon pituus 4.03 min.

Lonkan tekonivelleikkaus

Videolla käydään läpi lonkan leikkauksen kulusta, kivunhoidosta ja kuntoutumisesta. Tästä kertoo ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja Ortonin lääketieteellinen johtaja Mikko Manninen. Videon pituus 5.05 min.

Miten tekonivelleikkausten pitkäaikaistuloksia seurataan?

Tekonivelleikkausten pitkäaikaistuloksia mitataan Ortonissa uusintaleikkausriskeillä ja elämänlaatumittareilla. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja Ortonin lääketieteellinen johtaja Mikko Manninen kertoo asiasta lisää. Videon pituus 4.14 min.

Onnistuneen tekonivelleikkauksen kulmakivet

Tekonivelleikkauksessa  pyritään optimoimaan leikkauksen lisäksi koko Ortonin  moniammattilainen osaaminen, prosessit ja riskienhallinta. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Mikko Manninen kertoo videossa lisää. Videon pituus 3.16 min.

Lisätietoja

Saitko videoista vastauksia mieltäsi askarruttaviin nivelrikkoa ja tekonivelleikkauksissa koskeviin kysymyksiisi. Tutustu aiheeseen lisää ja varaa aika asiantuntijan vastaanotolle.

Haluatko varata ajan vastaanotolle?

Haluatko lisätietoa tekonivelleikkauksista?

Haluatko tutustua fysioterapiapalveluihimme?