globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Tage Orenius

Erikoispsykologi

Erityisosaaminen: Kivun psykologia, kliininen hypnoosi, aikuiset, nuoret ja lapsikipupotilaat, kivun tutkimus

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

Koulutus ja Työpaikat

Ammatillinen jatkotutkinto: Terveyspsykologian erikoispsykologi
Akateeminen jatkotutkinto: Psykologian lisensiaatti
Tutkijakoulutus: Psykiatrian tutkijakoulutus; Valtakunnallinen kliininen tutkijakoulu 2013 - 

Lisätutkinnot

Kivun asiantuntijakoulutus
Hypnoosikoulutus
NLP-practitioner
Kehopsykoterapian kurssi 

Erityiset ammatilliset kiinnostuksenkohteet

Erityisesti kiputiloihin liittyvä asiakastyö ja kivun tutkiminen ovat kiinnostaneet minua 25 vuoden ammatillisen urani alusta asti. Perustehtäviini kliinikkona kuuluvat asiakkaan perus- ja kliininen haastattelu, hoitointerventiot sekä neuvojen ja jatkosuositusten antaminen.

Työssäni minua kiinnostaa yhdistää viimeinen tieteellinen tutkimustieto asiakastyöhön. Usein käydään seikkaperäisesti läpi asiakkaan oireistoon liittyviä viimeisiä tutkimuslöydöksiä ja luodaan ajattelu- ja toimintamalleja palvelemaan hoito- ja kuntoutustavoitteita.

Ennen varsinaisia hoitointerventiota kootaan mahdollisimman kattava ja kokonaisvaltainen kuva asiakkaan luonteesta, hänen kokemuksistaan ja oireiluistaan. Kipuilevien lisäksi minulla käy psyykkisesti oireilevia, kuormittuneita, ahdistuneita ja masentuneita ihmisiä, lapsista vanhuksiin.

Lue Tagen asiantuntija-artikkelit
"Toiminnalliset ja rakenteelliset aivomuutokset kroonistuneessa kivussa":
http://selkakanava.fi/toiminnalliset-ja-rakenteelliset-aivomuutokset-kroonistuneessa-kivussa

Aivojen kivunsäätely ja tunne-elämän tekijät selkäkivun kroonistumisessa
http://selkakanava.fi/aivojen-kivunsaately-ja-tunne-elaman-tekijat-selkakivun-kroonistumisessa

 

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Kiputilat

Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

Kuntoutus: kipukuntoutus

Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulnessmenetelmiä. Ortonissa järjestetään myös kipukuntoutusjaksoja, joissa kuntoutujan tukena on moniammatillinen tiimi.

Kipupsykologia ja kivunhallinta

Pitkäkestoinen kipu voi aiheuttaa vihaa, toivottomuuden tunteita, surua sekä ahdistusta. Ortonin kokeneet, kivunhoitoon erikoistuneet kipupsykologit auttavat sinua kehittämään kivunhallintaasi.

Luusto- ja sidekudossairaudet

Ortonissa toimii harvinaisten luustosairauksien sekä perinnöllisten sidekudossairauksien tutkimukseen, hoitoon ja kuntoutukseen keskittyvä poliklinikka.

Purentahäiriöiden hoito

Purentaelimistön toimintahäiriöt (temporomandibular disorders, TMD) on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille.