globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

  Heidi Danielson

  Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

  Erityisosaaminen: Lonkan ja polven tekonivelkirurgia, vastaanotolla hoidan kaikkia aikuisten yleisortopedisia vaivoja

  Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

  Koulutus ja työpaikat

  Lääketieteen lisensiaatti 2005
  Erikoislääkäri, Ortopedia ja traumatologia        2015

   

  HYKS Meilahden ja Marian sairaala, GE-kirurgia 2005
  Mäntsälän Terveyskeskus ja työterveyshuolto 2006 - 2007
  Sairaala Orton, tekonivelyksikkö                               2008 - 2009
  Jorvin, Peijaksen ja Töölön sairaala   2010 - 2015
  Peijaksen sairaala, tekonivelyksikkö 2015 - 2017                         

  Erityiset ammatilliset kiinnostuksenkohteet

  Tekonivelkirurgiasta kiinnostuin jo varhain erikoistumisvaiheessa ja silloinen lyhyt sairaalalääkäripesti Ortonin tekonivelyksikössä venyi kahden vuoden mittaiseksi harjoitteluksi. Tekonivelkirurgiassa korostuu huolellinen ja toisaalta yksilöllinen suunnittelu mikä tekee siitä luovan ja mielenkiintoisen alan.

  Yksi erityiskiinnostukseni kohde on hemofiliapotilaiden nivelvaivat. Teen tutkimusta hemofiliapotilaiden tekonivelleikkauksista sairaala Ortonin aineistosta jonne hemofiliapotilaiden ortopedista hoitoa on keskitetty aikanaan 70-luvulta lähtien.

  Hemofiliapotilaiden, kuten sinänsä kaikkien potilaiden, hoidossa korostuu moniammatillinen osaaminen ja tiimityö mikä on Ortonissa mielestäni erityisen hyvällä tasolla. Potilaita ei hoideta ainoastaan rautaisella ammattitaidolla vaan myös suurella sydämellä- konsultaatiokynnys on matala, eri erikoisalojen yhteistyö on vahvaa ja kommunikaatio toimii. 

  Yksityisvastaanottoa aluksi yleislääkärinä ja sittemmin erikoislääkärinä olen pitänyt vuodesta 2008 lähtien. Mielestäni mahdollisuus valita hoitava lääkäri on etu potilas-lääkärisuhteen kehittymiselle ja sitä kautta myös hoidon onnistumiselle kokonaisuutena.

  Julkaisut

  Total joint replacement in inhibitor-positive haemophilia: Long-term outcome analysis in fifteen patients.
  Danielson H, Lassila R, Ylinen P, Yrjönen T.
  World J Orthop. 2017 Oct 18;8(10):777-784. doi: 10.5312/wjo.v8.i10.777.

  Danielson H, Kokkola A, Kiviluoto T, Sirén J, Louhimo J, Kivilaakso E, Puolakkainen P.: Clinical Outcome after D1 vs. D2-3 Gastrectomy for treatment of Gastric Cancer. Scand J Surg 2007; 96:35-40.

  Kokkola A, Sipponen P, Arkkila P, Danielson H, Puolakkainen P: Does the eradication of Helicobacter pylori delay the diagnosis of gastric cancer?Scandinavian Journal of Gastroenterology, Jan 2008, Vol. 43, No. 12, p. 1456-1460.

  Katso video:
  Tekonivelkirurgia Ortonissa: 
  https://www.youtube.com/watch?v=ei2bpLbR33s

  Nilkan nivelrikko, alempi nilkkanivel

  Jos sinulla on kipua ja turvotusta erityisesti nilkan takaosassa, voi kyseessä olla alemman nilkkanivelen nivelrikko. Alemmalla nilkkanivelellä tarkoitetaan telaluun ja kantaluun välistä niveltä. Liikkuminen epätasaisella alustalla ja rasitus lisäävät nilkan kipua. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija. Tule Ortoniin hakemaan apua kipeään nilkkaan!

  Nilkkakipu, pitkittynyt

  Nilkan pitkittyneen kivun syyn selvittämisessä tärkein työväline on perusteellinen kliininen tutkimus. Oikeaan diagnoosiin pääsy on välttämätöntä, jotta nilkkaa voidaan hoitaa täsmällisesti ja tehokkaasti. Aiemmat vammat, leikkaushoidot ja systeemiset (moniin elimiin tai koko kehoon vaikuttavat) sairaudet on selvitettävä tarkasti ja arvioitava niiden vaikutus nykytilanteeseen. Vastaanotolla tehdyn tutkimuksen lisäksi Ortonin tiloissa voidaan tehdä tarvittaessa myös kuvantamistutkimukset.

  Jännevammat

  Nilkan vääntövammoissa napsahdus tai paukahdus voi tarkoittaa jänteen repeämää. Jos jänne ei toimi kunnolla ja jänteen toiminnan testaaminen on kivuliasta, voi kyseessä olla jänteen osittainen repeämä tai jänteen kulkureittiä tukevien rakenteiden repeämä. Tule hakemaan apua sekä akuuteissa että kroonisissa vammoissa Ortonin asiantuntijoilta.

  Nivelten vammat ja kivut

  Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien erikoisasiantuntija ja uranuurtaja Suomessa. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus tehtiin silloisessa Invalidisäätiön sairaalassa v. 1967 ja tähystysleikkaus v. 1976.

  Polvivammat

  Polven tukisiteiden vammat syntyvät tavallisimmin urheilussa. Myös polven vammat ovat yleisiä. Jos sinulla on ongelmia polvessa, anna Ortonin polven ongelmiin erikoistuneiden asiantuntijoiden auttaa.

  Murtumat ja repeämät

  Ortonin eri vammoihin erikoistuneet asiantuntijat auttavat sinua. Pääset erikoislääkärin vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä.

  Polvilumpion sijoiltaanmeno

  Polvilumpion sijoiltaanmeno on tavallinen nuorten polvivamma. Vammaa voidaan hoitaa joko kuntouttamalla tai tähystysleikkauksella. Jos polvilumpio jää löysäksi ja polvi menee toistuvasti sijoiltaan, voidaan tämä korjata leikkauksella. Ortonin polven vammoihin erikoistuneet asiantuntijat auttavat saamaan polvesi kuntoon.

  Polvikipu

  Polven etuosan kiputilat ovat tavallisimpia polven pitkäkestoisia kipuongelmia. Pääset Ortonin polven kiputiloihin erikoistuneiden asiantuntijoiden vastaanotolle nopeasti, ilman lähetettä.

  Niveltulehdus

  Nivelkalvon tulehdus voi liittyä moniin nivelten vaivoihin ja nivelrikko on tavallisin polven ärtymisen aiheuttaja. Saat avun Ortonin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistuneilta asiantuntijoilta. Et tarvitse lähetettä erikoislääkärin vastaanotolle.

  Bakerin kysta

  Polvitaipeessa oleva nestetäytteinen ylimääräinen pussi voi olla Bakerin kysta. Varaa aika Ortonin asiantuntijoilta kystan taustalla olevan syyn selvittämiseen ja sen hoitamiseen.

  Lonkan nivelrikko

  Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen.

  Polven nivelrikko

  Kävellessä vaivaava polvikipu, polven turvotus ja rajoittuneet liikkeet ovat nivelrikon oireita. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen. Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967.

  Kiputilat

  Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

  Laatu ja leikkausten seurantatulokset

  Ortonin oma tekonivelseuranta aloitettiin v. 1989. Seurannan avulla on kerätty tietoa mm. leikkauksista sekä nivelen toimivuudesta ja sen avulla saadaan pitkäaikaista vaikuttavuustietoa. Ortonin oma selkärekisteri Finspine on ollut käytössä v. 2010 alkaen.

  Tekonivelkirurgian tulokset Ortonissa

  Alla tietoa tekonivelkirurgian tuloksista Ortonissa. Tältä sivulta saa tietoa tekonivelleikkausten uusintaleikkausprosenteista, rekisterituloksistamme sekä asiakastyytyväisyysluvuistamme.