Salla Kumpulainen

Koulutus 

  • Akuuttilääketieteen erikoislääkäri 2013
  • Sisätautien erikois­lääkäri 2011
  • Lääke­tieteen tohtori 2007
  • Lääke­tieteen lisen­si­aatti 2002

Työ

Toimin päätyössä apulaisylilääkärinä HUS Akuutissa, Haartmanin päivystyksen vastuulääkärinä.

 

Heikki Österman

Koulutus ja työpaikat

Lääketieteen lisensiaatti 1991

Kirurgian erikoislääkäri 2002

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri 2005

Tk-lääkärinä Satakunnassa v. 1991 – 1995. Kirurgin koulutus Jorvin sairaalassa ja Meilahdessa v. 1995 – 2002. Lasten ortopedisessa erityiskoulutuksessa v. 2002 – 2003 Adelaidessa Australiassa. Ortopedin koulutus Töölön sairaalassa v. 2003 – 2005. Ortonissa selkäkirurgina vuodesta 2005 alkaen.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Selkäkirurgia on ominta aluettani, myös lasten selkäongelmat. Erityisenä kiinnostuksen kohteena on vaativa skolioosikirurgia. Minulla on kiinnostusta myös harvinaisiin luustosairauksiin ja niihin liittyviin ortopedisiin ongelmiin.

Katso video:
Selkäkivun kirurginen hoito – Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Heikki Österman

https://www.youtube.com/watch?v=_Iv9Hn3ziBs

Zhou Yun

Koulutus ja työpaikat

Lähihoitaja 2003
Fysioterapeutti AMK 2007
Akupunktiokoulutus
Personal trainer 2015

Olen lähihoitaja, fysioterapeutti, liikunnanohjaaja ja personal trainer.
Suuntauduin lähihoitajakoulutuksessa kuntoutuksen puolelle ja siitä olikin luontevaa jatkaa opiskelua fysioterapeutiksi. Lähihoitajan töitä tein koko fysioterapeutiksi opiskelun ajan ja työskentelin säännöllisesti ikääntyneiden ja vaikeavammaisten neurologisten asiakkaiden parissa. Toimin myös tukihenkilönä kahdelle kehitysvammaiselle tytölle. Sain hyvät eväät nykyiseen työhöni jo opiskeluiden aikana.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen aloitin työt Ortonissa traumakuntoutuksen puolella. Valmistumishetkestä tähän asti työni on ollut antoisaa, opettavaista ja mielekästä, koko ajan oppii uutta ja kehittyy. Työvuosieni aikana olen ollut mukana myös kotikuntoutusprojektissa, joka sisälsi kotikäyntien lisäksi interaktiivista kuntoutusta.

Tällä hetkellä pääpainopiste työssäni on tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia ja työskentelen jonkin verran myös ikääntyneiden asiakkaiden parissa, esim. kotikäynneillä. Fysioterapeutin työn ohella teen myös ryhmäliikunnan ohjauksia, joita pidän enemmänkin harrastuksena kuin työnä.

Sekä fysioterapeuttina, että liikunnanohjaajana työskentely ovat lähellä sydäntä ja koin, että näiden kahden ammatin lisäksi oli järkevää opiskella vielä personal traineriksi vuonna 2015. Kaikkien näiden ammattien yhdistelmä auttaa ymmärtämään kattavammin tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja voin toimia työssäni sekä ennaltaehkäisevästi, että kuntouttavasta näkökulmasta.

Tällä hetkellä harrastan boulderointia, kiipeilyä ja agilityä kahden koirani kanssa. Tulevaisuudessa voisin kouluttautua myös eläinfysioterapeutiksi, koska jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen sekä opittujen taitojen hyödyntäminen työssä ja arjessa voivat saada aikaan “ahaa-elämyksiä” – lukion matematiikan opettajani sanoja lainatakseni.

Hannu Väänänen

Huom!

Vastaanottokäynnin sijaan voit varata minulle myös puhelinvastaanoton. Maksulliset puhelinvastaanotot ovat yleensä 20 min. pituisia ja ne varataan puhelimitse 09 4748 2705 ajanvarauksen kautta.

Koulutus ja työpaikat

Lääketieteen lisensiaatti 1980

Lääketieteen ja kirurgian tohtori 1986

Sisätautien erikoislääkäri 1990

Sisätautien gastroenterologian erikoislääkäri 1993

HUS Meilahden sairaala 1986-1994. Ortonissa 1994 alkaen.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Osteoporoosi, tukostaipumus, vierasesineinfektiot, ruuansulatuskanavan sairaudet, leikkauskelpoisuus, metabolinen oireyhtymä.

Tuomas Varjonen

Koulutus ja työpaikat

Lääketieteen lisensiaatti 2012

Fysiatrian erikoislääkäri 2019

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Fysiatriassa minua kiinnostavat laaja-alaisesti tuki- ja liikuntaelinvaivat, joista eniten olen työskennellyt niska-hartia ja selän alueen vaivojen parissa. Olen myös kiinnostunut kivunhoidosta ja hoidankin kroonisesta kivuista kärsiviä.

Fysiatrian yksi parhaista puolista on mahdollisuus hoitaa ja kuntouttaa potilaita kokonaisvaltaisesti. Fysiatrin työn mielenkiintoa lisäävät moniammatillinen yhteistyö (esim. fysio- ja toimintaterapeutit sekä psykologit) ja yhteistyö eri erikoisalojen kanssa (esim. neurologia, reumatologia ja ortopedia).