Veli-Pekka Valkonen

Specialist i fysiatri

Språk:

finska, svenska, engelska

Verksamhetsplats:

Orton, Tenalavägen 10, 00280 Helsingfors, Finland.

Välkommen till min mottagning

Jag behandlar personer i alla åldrar som har problem med rörelseorganen såsom tillstånd efter olycka, smärtproblem eller problem relaterade till träning och idrott.
Mina tider kan bokas antingen online eller via telefon.

Jag har genomfört grundstudier i Kuopio och Göteborg och fördjupningsstudier i Helsingfors.

Arbetserfarenhet

Min arbetslivserfarenhet bygger på långvarigt jourarbete, arbete inom primärvård och verksamhet, framför allt inom rehabilitering av personer i arbetsför ålder, men även veteraner. Min erfarenhet av ryggmärgsrehabilitering kan också användas vid många smärt- och funktionsproblem. Sedan 2005 har jag varit engagerad i toppidrotter relaterade till kost, kroppshantering och återhämtningsteman. Som ett resultat av detta samarbete har både OS- och VM-medaljer uppnåtts.

Specialkompetens

I samband med muskuloskeletala symtom och olyckor är min specialkompetens återställande och underhåll av tränings- och funktionsförmåga samt pre- och postoperativ rehabiliteringsplanering. I mina arbetssätt ingår i huvudsak att lyssna på, förstå och motivera klienten. Resultaten skapas i samarbete med andra kollegor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och andra nödvändiga experter, där klienten är en aktiv faktor och en framgång. Processen använder ofta näring som en del av rehabiliteringen.

Inom smärta och dysfunktion är min specialkompetens inom bäcken-, rygg- (nacke, axel, bröst och ländrygg) och axelbesvär. Vid problem med övre och nedre extremiteter utvecklar jag mig hela tiden.

Föreläsningar och utbildningar är också glädjande för mig när det gäller lärande och utveckling.

Jag är aktiv i skolridningen, jag navigerar ibland och springer/skidar, jag tränar golf. Trädgårdsskötsel, bärplockning och kultur är också av intresse och aktivitet.

FPA-ersättning

Dessa tjänster är inte FPA-ersättningsgilla.