globe.png
Tack för din bokning! Du får en bekräftelse via textmeddelande och ett påminnelsemeddelande 24 timmar före bokad tid.
Du kan kolla dina bokningar på Tidsbokning-sidan.
Tack för din bokning! Du får en bekräftelse via textmeddelande och ett påminnelsemeddelande 24 timmar före bokad tid.
Förändringarna uppdaterade
Bokning avbryts.

Smärttillstånd i knäet

Smärttillstånd i främre delen av knäet är kanske det vanligaste långvariga smärtbesväret i knäet. Smärtan kan härstamma från knäskålsleden eller senfästena. Dessa besvär är vanliga hos unga som idrottar mycket. Exakt diagnos kan kräva bilddiagnostiska undersökningar. Behandlingen består vanligen av annat än operativ behandling, t.ex. fysioterapi.

Ledinflammationer

Många ledbesvär förknippas med synovialhinneinflammation (synovit). Den vanligaste orsaken till irritation i knäet är ledförslitning (artros). Om synovialhinneinflammationen och vätskeansamlingen i leden beror på ledförslitning kallas inflammationen sekundär. Inflammation i en frisk led kan uppstå som följd av en inflammation någon annanstans i kroppen. I dessa fall är det fråga om reaktiv ledinflammation, vilket skiljer sig från egentliga bakterieinfektioner. Vid reaktiva inflammationer finns inga bakterier i ledvätskan. Ledinflammation kan också orsakas av gikt eller psoriasis. Ledinflammation som förknippas med feber ska undersökas och behandlas utan dröjsmål.

Bakercysta

Ett symtom på ledförslitning i knäet kan vara en vätskefylld säck i knävecket. Säcken kallas Bakercysta och står i förbindelse med ledhålan. Vid behandling av en sådan cysta är målet att utreda och behandla den bakomliggande orsaken.

Alla Ortons tjänster