globe.png
Tack för din bokning! Du får en bekräftelse via textmeddelande och ett påminnelsemeddelande 24 timmar före bokad tid.
Du kan kolla dina bokningar på Tidsbokning-sidan.
Tack för din bokning! Du får en bekräftelse via textmeddelande och ett påminnelsemeddelande 24 timmar före bokad tid.
Förändringarna uppdaterade
Bokning avbryts.

Bra att veta när du kommer till rehabiliteringen

När du kommer till en rehabiliteringskurs ska du ta med ditt FPA-kort, dina recept (Orton använder elektroniskt e-recept), de läkar- och röntgenutlåtanden som du har hemma samt de mediciner du behöver för rehabiliteringsperioden.

Ta med till rehabiliteringen

När du kommer till en rehabiliteringskurs ska du ta med ditt FPA-kort, dina recept (Orton använder elektroniskt e-recept), de läkar- och röntgenutlåtanden som du har hemma samt de mediciner du behöver för rehabiliteringsperioden. Du behöver dessutom: inne- och utekläder, inneskor, baddräkt, de hjälpmedel du dagligen behöver, hjälpmedel för rörlighet och personliga hygienartiklar.

Övernattning och rehabiliteringstiden på Orton

Under rehabiliteringen sker inkvarteringen i huvudsak i dubbelrum. Inkvartering i enkelrum sker endast av hälsoorsaker. Beroende på inkvarteringssituationen kan man även få ett enkelrum mot extra kostnad. Sängkläder och handdukar tillhandahålls i huset. I rehabiliteringen ingår frukost, lunch, middag och kvällsmål. En person som deltar i den öppna rehabiliteringen och inte övernattar på Orton är berättigad till lunch.

Vid behov kan man anlända till rehabiliteringskursen redan kvällen innan, för detta uppbärs en extra kostnad. En del av summan kan fås tillbaka från FPA. Om tidigare ankomst överenskommes separat med kundsekreteraren. Avgiften för övernattningen och extra kostnaden för ett enkelrum betalas senast under periodens sista dag till läkarstationens kundtjänst (1:a vån, A-flygeln). Du kan betala kontant eller med bankkort. Ett faktureringstillägg på 5 € uppbärs för en faktura som skickas hem.

Vardagskvällar finns möjlighet till bastu och bad. Kvällstid ordnas även fritidsprogram. Gästerna erbjuds ett kostnadsfritt trådlöst nätverk. Under rehabiliteringsperioden är du olycksfallsförsäkrad i Ortons lokaler, på gården och i de rehabiliteringsprogram som ordnas utanför huset. Vid behov kan du teckna en fritidsförsäkring för rehabiliteringsperioden. Det finns en patientombudsman på Orton.

Det finns inga bankautomater på Orton. Den närmaste bankautomaten ligger i korsningen av Mannerheimvägen och Korpasbackavägen (ca 600 m). De närmaste affärerna är Siwa (ca 200 m) och Alepa (ca 600 m). På Ortons kafé kan du köpa söta och salta kaffebröd.

Att ta sig till Orton

Läs instruktioner för hur du tar dig till Orton med egen bil eller med kollektivtrafikmedel.