Sädehoito

HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikkö on Suomen suurin. Sädehoitomenetelmämme ovat Suomen monipuolisimmat. Orton tuottaa sädehoitoyksikön palveluja yksityispotilaille, silloin kun tiloissa ei ole muuta, julkisen sektorin toimintaa.

HUSin Syöpäkeskus on ensimmäinen pohjoismainen syöpäkeskus, jossa on toteutettu eurooppalaisen syöpäorganisaatio OECI:n akkreditointi. Syöpäkeskus on saavuttanut korkeimman mahdollisen hoitolaitokselle myönnettävän statuksen, Comprehensive Cancer Center.

Sädehoito on kirurgian ohella toinen paikallinen syövän hoitomuoto. Sädehoidossa käytetään korkeaenergistä ionisoivaa säteilyä, jolla voidaan tuhota ja heikentää syöpäsolujen rakenteita.

Sädehoidosta on monissa tapauksissa todettu merkittävää etua syövän hoidossa. Yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan hoitoprosessin alkaessa, jolloin myös hoidon ennusteeseen voidaan ottaa kantaa.

Sädehoito suunnitellaan yksilöllisesti

Sädehoito vaatii yksilöllistä suunnittelua, korkeatasoisia laitteita, kokemusta, osaamista ja tarkkuutta. Uusimman teknologian avulla säteilyä voidaan kohdistaa tarkasti haluttuun syöpäkasvaimeen vähentäen haittavaikutuksia. Sädehoidon haittavaikutukset vaihtelevat sen mukaan, missä hoitokohde sijaitsee ja mitä normaalikudoksia tai elimiä sädehoitokohteen läheisyydessä sijaitsee

Sädehoitojakson ja sädehoitokertojen määrä vaihtelee riippuen syöpätyypistä ja käytettävästä sädehoidon tekniikasta. Hoitojakson pituus voi vaihdella muutamista kerroista kahdeksaan viikkoon. Useimmiten sädehoito annetaan kerran päivässä arkipäivisin.

Varsinainen sädehoito kestää yleensä vain muutaman minuutin kerrallaan, mutta sädehoitopöydälle oikeaan asentoon  asettautuminen ja konekuvin tämän varmistaminen pidentävät koko hoitokerran keston yleensä noin viiteentoista minuuttiin. Potilas ei säteile ulkoisen sädehoidon jälkeen.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Syöpätautien vastaanottojen ajanvaraukset, hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi: 09 47482704 (ma-pe 9-15)

Nettiajanvaraus tästä

Mikäli sinulla on aikai­sempia tutki­mus­tu­loksia, niin pyydämme lähet­tämään ne ennen ensim­mäistä vastaan­ottoa turva­pos­tilla tai postitse.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.