Hydrogeelisuoja eturauhassyövän sädehoidon yhteydessä

Eturauhassyövän hoidossa sädehoito on tehokas hoitomuoto. Hoidon suunnittelussa tavoitteena on optimoida eturauhasen saama sädeannos. Tiiviisti eturauhasen ympärillä sijaitsee kuitenkin elimiä, jotka saattavat saada sädetyksestä osansa ja vahingoittua tahattomasti. Lähimpänä on peräsuoli. 

Mikä hydrogeeli on? 

Hydrogeeli on geeli, jolla minimoidaan eturauhasta ympäröivien kudosten, erityisesti peräsuolen, saama sädeannos ja vähennetään vahingoittumisen riskiä. 

Miten hydrogeelisuoja laitetaan? 

Hydrogeeli ruiskutetaan eturauhasen ja peräsuolen väliin paikallispuudutuksessa. Kehon sisällä geeli muuttuu massaksi, joka liukenee ja poistuu elimistöstä itsestään 3-6 kuukauden kuluessa. 

Hydrogeelisuoja kiinnostaa – miten toimia?

Orton yksityissairaalassa hydrogeelisuojan laitosta vastaa eturauhassyövän sädehoitoihin erikoistunut urologi Harri Visapää. Koska geelin hyödyt ja mahdolliset riskit ovat potilaskohtaisia, on asia syytä käydä lääkärin kanssa huolellisesti läpi ennen geelin laittoa.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Syöpätautien vastaanottojen ajanvaraukset, hoitotiedustelut ja -varaukset: toimenpidetiimi: 09 47482704 (ma-pe 9-15)

Nettiajanvaraus tästä

Mikäli sinulla on aikai­sempia tutki­mus­tu­loksia, niin pyydämme lähet­tämään ne ennen ensim­mäistä vastaan­ottoa turva­pos­tilla tai postitse.

Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.