Naistenklinikka

Naistenklinikka on naisten- ja vastasyntyneiden vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt yliopistollinen sairaala, joka sijaitsee Meilahdessa Helsingissä. Synnytysosastolla hoidetaan terveiden synnyttäjien lisäksi alueen vaikeimmat riskiraskaudet ja ennenaikaiset synnytykset. Sairaalassa on ympäri vuorokautinen naistentautien, anestesiologian ja lastentautien lääkäripäivystys. Naistenklinikalla hoidetaan myös Orton Oy:n terveille äideille tarkoitetut yksityiset synnytykset.

WHO:n vauvamyönteisyysohjelma

Synnyttäjien hoidossa noudatetaan perhekeskeistä ja vauvamyönteistä toimintatapaa. Synnytyssalit ovat modernit ja henkilökunta hyvin koulutettua ja kokenutta. Osaston toiminnassa noudatetaan WHO:n ja UNICEF:in Vauvamyönteisyys-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on luoda parhaat mahdolliset edellytykset imetykselle sekä varhaisen vuorovaikutuksen käynnistymiselle. Perheet saavat ohjausta vauvan hoitoon, imetykseen ja äidin toipumiseen.

Vuodeosasto

Synnytyksen jälkeen osastolla 52 hoidetaan synnyttäneitä äitejä ja vastasyntyneitä. Alatiesynnytyksen jälkeen ensisynnyttäjä viipyy sairaalassa yleensä kaksi yötä ja uudelleen synnyttäjä yhden yön. Keisarileikkauksen jälkeen voi kotiutua 2-3 vrk:n kuluttua. Hoitoaika suunnitellaan kuitenkin aina yksilöllisesti. Osastolla on muutama perhehuone ja ne on tarkoitettu pääasiassa ensisynnyttäjille.

Perhehuoneet ovat käytettävissä osaston paikkatilanteen mukaan. Puolisolla tai tukihenkilöllä ja vauvan sisaruksilla on vierailumahdollisuus joka päivä klo 8–22.

Perhepesähotelli

Terveille synnyttäjille ja vastasyntyneille tarjotaan synnytyksen jälkeistä hoitoa perhepesähotellissa (Hotelli Scandic Meilahti, 2. krs ). Hotelli sijaitsee aivan sairaalan lähellä noi 300 metrin päässä. Puoliso/ tukihenkilö voi yöpyä samassa huoneessa. Hoitoaika suunnitellaan yksilöllisesti, mutta on tavallisimmin yhdestä kahteen vuorokautta. Perhepesähotellissa on ammattitaitoista henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Hoitaja auttaa, neuvoo ja ohjaa tarvittaessa. Vanhemmat hoitavat itse lastaan. Äidin ja vauvan vointia seurataan hoitotapaamisilla kolme kertaa vuorokaudessa. Hoitotapaamisten lisäksi imetysohjausta on saatavilla äidin tarpeiden mukaan. Lastenlääkäri tarkastaa vauvan ennen kotiinlähtöä. Perhepesähotellissa perheet ovat omissa vaatteissaan. Huoneessa on samanlainen varustus kuin sairaalan synnyttäneiden osastolla; vauvan sänky, hoitopöytä sekä vaippoja, terveyssiteitä ja pyyhkeitä. Äidin ruokailut sisältyvät hintaan. Kaikki muut ateriat kustannetaan itse. Hotellissa on mahdollisuus ruokailla alakerran ravintolassa tai aterian voi ottaa mukaan take away -pakkauksessa. Samassa rakennuksessa on myös hampurilaisravintola ja ruokakauppa. Perhe huolehtii omien vieraidensa vastaanottamisesta ja noutaa heidät hotellin vastaanotosta. Hotelliin siirrytään kuusi tuntia synnytyksen jälkeen tilataksilla tai omalla autolla Naistenklinikalta. Parkkipaikkoja on hotellin ympäristössä rajoitetusti, eivätkä ne sisälly hintaan.

SYNNYTTÄMÄÄN ORTON Oy:n KAUTTA, KUINKA TOIMIN?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.