Etelä-Karjalan keskussairaala

Etelä-Karjalan keskussairaalan päärakennus sijaitsee Lappeenrannassa osoitteessa Valto Käkelän katu 1. Matkaa Lappeenrannan keskustaan on n. 1,5 kilometriä. Sairaalassa asioiville on varattu pysäköintitilaa sekä piha-alueilla että pysäköintitalossa, kaikki paikat ovat maksullisia. Pysäköintitalon osoite on Kahilanniementie 6, ja sen kuudennesta kerroksesta johtaa katettu kulkuyhteys keskussairaalaan. Pysäköintitalossa on hissi. Keskussairaalaan on helppo tulla myös bussilla ja taksilla.

Synnyttäjämme saavat yksilöllistä ja lämminhenkistä hoitoa kodinomaisessa ympäristössä. Sairaalassamme on synnytyksiä vuosittain noin 870. Uutena toimintana on Orton Oy:n terveille äideille tarkoitetut yksityiset synnytykset.

Palvelumme

Tarjoamme  raskauden seurantaan, synnytykseen sekä äidin ja lapsen synnytyksen jälkeiseen hoitoon liittyvät palvelut. Toteutamme lääkärin ja kätilön vastaanotot sekä ultraäänitutkimukset alkuraskaudesta alkaen virka-aikana. Hoidamme yksityispotilaat samojen periaatteiden mukaan kuin muutkin Etelä-Karjalan keskussairaalan synnyttäjät. Meillä työskentelee 1 venäjää puhuva lääkäri ja englantia puhuvia kätilöitä. Tarvittaessa järjestämme venäjän kielistä tulkkipalvelua, josta veloitamme erikseen. Synnytyspaketti on esitelty tämän esitteen lopussa.

WHO:n vauvamyönteisyysohjelma

Hoidamme synnytykset perheiden arvoja kunnioittaen ja vauvamyönteisesti varhaista vuorovaikutusta tukien. Osaston toiminnassa noudatamme WHO:n ja UNICEF:in Vauvamyönteisyys-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on luoda parhaat mahdolliset edellytykset imetykselle sekä varhaisen vuorovaikutuksen käynnistymiselle.

Kodinomainen ympäristö luo hyvät edellytykset vanhempi-lapsi-suhteen kehittymiselle. Toiminnan lähtökohtana on ympärivuorokautinen vierihoito, jolloin vastasyntynyt ja äiti ovat jatkuvasti yhdessä mahdollistaen lapsentahtisen imetyksen (VVM-vanhemmat vahvasti mukaan-toimintamalli).

Vuodeosasto

Vuodeosastollamme on yhden ja kahden hengen huoneita. Perhehuoneita on käytettävissä osaston potilastilanteen mukaan. Synnytyksen jälkeen hoidamme synnyttäneitä äitejä ja vastasyntyneitä osastolla C1. Alatiesynnytyksen jälkeen ensisynnyttäjät viipyvät osastolla yleensä yhteensä kolme yötä ja uudelleensynnyttäjät kaksi yötä. Keisarileikkauksen jälkeen voi tavallisesti kotiutua 3—4 vuorokauden kuluttua. Hoitoaika suunnitellaan kuitenkin aina yksilöllisesti. Puolisolla tai tukihenkilöllä ja vauvan sisaruksilla on vierailumahdollisuus joka päivä klo 9—21.

Mikäli vastasyntynyt tarvitsee hoitoa lastenosastolla, äidillä on mahdollisuus yöpyä vauvan
kanssa samassa huoneessa lastenosaston tiloissa.

SYNNYTTÄMÄÄN ORTON Oy:n KAUTTA, KUINKA TOIMIN?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.