Painonhallinta

Pysyvään painonhallintaan tähtäävä Terveyslaihdutusvalmennus 

Terveyslaihdutusvalmennus on tarkoitettu ylipainoisille (painoindeksi BMI vähintään 25, laske oma BMI) ja se tähtää kestävään painonpudotukseen terveellisellä tavalla.

Nettipohjainen ohjelma perustuu asiakkaan omaan työskentelyyn viikottaisten harjoitusten parissa. Muutosten työstämisessä on apuna henkilökohtainen nettivalmentaja, joka tukee valmennettavaa koko matkan ajan.

Haluatko pysyvästi eroon ylipainosta terveellisellä tavalla?

Terveyslaihdutusvalmennus on HUSin kokeneiden painonhallinnan ammattilaisten tuottama palvelu. Netin kautta tapahtuvan valmennuksen tavoite on auttaa sinua muuttamaan elintapojasi askel kerrallaan, melkein huomaamatta osana normaalia arkea.

Valmennusohjelma ei ole pikadieetti vaan pitkäkestoinen kumppanisi, joka ohjaa ja motivoi sinua pysyviin elintapamuutoksiin. Ohjelman avulla löydät oman tavan syödä, nukkua, rentoutua sekä käsitellä omia ajatuksia.

Erityistä ohjelmalle on, että saat henkilökohtaisen lihavuuden hoidon ammattitaitoisen virtuaalivalmentajan, joka paneutuu juuri sinun tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus on erityisesti tarkoitettu 18- 65 -vuotiaille ylipainoisille (BMI vähintään 25). Palvelu ei sovellu raskaana olevalle.

Palvelu on suomeksi.

Mitä valmennus edellyttää?

Yksityisesti tuotettavaan valmennukseen ei tarvita lääkärin lähetettä, mutta se edellyttää terveyskyselyyn vastaamista. Orton Oy:n lääkäri arvioi asiakkaan soveltuvuuden ohjelmaan terveyskyselyn perusteella.

Palvelu edellyttää nettiyhteyttä ja sitä voi käyttää niin tietokoneen, tabletin kuin älypuhelimenkin kautta. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen pankkitunnisteen tai mobiilivarmenteen.

Mitä valmennus pitää sisällään?

Valmennus koostuu viikottaisista noin 30-60 minuutin istunnoista sekä niihin liittyvistä arjen lomaan helposti upotettavista ajatteluun, syömiseen, liikuntaan ja arjen suunnitteluun liittyvistä harjoituksista.

Harjoitukset perustuvat hyvinvoinnin, kognitiivisen käyttäytymisterapian, motivaation sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian tutkimuksiin. Istunnot voivat sisältää kyselyitä tai tietovisoja, kartoituksia, tavotteiden asettamista ja seurantaa, oman elämän ja arjen suunnittelutehtäviä, pohdintoja ja vinkkejä.

Henkilökohtainen virtuaalinen valmentajasi seuraa edistymistäsi ja kommentoi kirjallisesti harjoitusten yhteenvetoja sekä vastaa tarvittaessa kysymyksiisi sovitun aikataulun puitteissa. Valmentaja voi lähettää  elämäntilanteeseesi sopivia yksilöllisiä ohjeita ja neuvoja tilanteen mukaan koko valmennuksen ajan.

Ohjelma muistuttaa sinua valmennuksen aikana suoritettavista asioista, kuten säännöllisistä punnituksesta.

Vaikka ohjelma tarjoaa halukkaille myös valmiita esimerkkiaterioita ja ateriasuunnitelmia, ei siinä ole tarkoitus noudattaa tiukkaa kuuria ja saada valmiita vastauksia. Tavoitteena on, että opit ottamaan painonhallintasi omiin käsiisi tekemällä painonhallinnan näkökulmasta oikeita valintoja.

Yksi kuukausi sisältää noin 10-15 erilaista harjoitusta. 12 kuukaudeksi sitoutuvalle on tarjolla 160 erilaista painonhallintaan liittyvää harjoitusta.

Valmennus toimii osana Terveyskylä-sivustoa

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Palvelussa toimii virtuaalitaloja (mm. Painonhallintatalo) eri elämäntilanteisiin ja oireisiin.

Terveyslaihdutusvalmennuksen aloittaminen ja kesto

Terveyslaihdutusvalmennukseen voi hakea mukaan milloin tahansa ja valmennus käynnistyy yksilöllisen aikataulun mukaan.

Tarjoamme valmennusta 6 kk+ 6 kk:n tai 12 kk:n paketteina. Mitä pitemmäksi aikaa sitoudut, sen paremmat tulokset ovat mahdollisia. Ylimääräiset kilot ovat kertyneet usein kuukausien tai vuosien aikana. Siksi elämäntapamuutosten harkinnalle, valmistelulle ja harjoittelullekin pitää varata aikaa.

Terveyslaihdutusvalmentajat

Terveyslaihdutusvalmentajat ovat HUSin Lihavuuskeskuksen kouluttamia terveydenhuollon ja painonhallinnan ammattilaisia. Palvelu perustuu tutkimustietoon sekä vuosikymmenten kokemukseen ja monialaiseen asiantuntemukseen HUSin laihdutuksen- ja painonhallinnan ohjauksesta.

Tutustu palveluun etukäteen

Saat hyvän tuntuman palvelun sisällöstä tutustumalla Terveyskylän avoimeen ja ilmaiseen Painohallintapolkuun. Palvelu ei edellytä kirjautumista.

Oletko kiinnostunut Terveyslaihdutusvalmennuksesta?

Toimi näin

1. Tutustu palveluun etukäteen: Painonhallintapolku
2. Lähetä yhteystietosi (nimi, puhelin ja sähköposti) asiakaspalveluumme ja kerro olevasi kiinnostunut TLV-palvelusta.

Hinnat

Tarjoamme Terveyslaihdutuspalvelua joko yhtenä 12 kk:n tai 6+6 kuukauden palveluna.

12 kk:n palvelu 830 €
Palvelu laskutetaan etukäteen yhdessä erässä.

6 kk + 6 kk palveluna 500 € + 400 € (yhteensä 900 €)
Palvelun jaksot laskutetaan yhdessä erässä etukäteen. Jälkimmäinen osuus ei jatku automaattisesti, eli edellyttää asiakkaan ilmoittautumista ja maksua erikseen ensimmäisen 6 kk:n jälkeen.

Hinnat sisältävät toimistomaksun.

Valmennukseen HUSin vai Orton Oy:n kautta?

Jos ylipainosi on selvä uhka terveydellesi, voit saada lääkäriltä lähetteen valmennukseen osana julkista terveydenhuoltoa. Moni ylipainoinen ei täytä kunnallisen hoidon kriteerejä lähetteen saamiseksi, jolloin vaihtoehtona on hakeutua valmennukseen Orton Oy:n kautta yksityisesti omalla kustannuksella. Orton Oy:n kautta hakeutuminen ei edellytä lääkärin lähetettä, vaan arvioimme soveltuvuutta ohjelmaan erillisen terveyskyselyn avulla.  Orton Oy tuottaa HUS:n sairaanhoitopalveluja yksityisesti.

Tutkimuksiin tai hoitoon, kuinka toimin?

Tiedustele hoitoa tai varaa aika puheli­mitse 09 4748 2705 tai nettia­jan­va­rauksen kautta. Katso tarkemmat yhteys­tie­tomme tästä.