globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Vasaravarpaat

  Vasaravarvas-virheasennoksi kutsutaan pienten varpaiden virheasentoa, jossa varvas on vetäytynyt koukkuasentoon. Tästä seuraa rasituskipua päkiässä ja känsiä jalkapohjassa. Kivuliaat känsät päkiässä ja varpaissa eivät parane paikallishoidolla. Ortonin jalan ja jalkaterän ongelmiin erikoistuneet kirurgit hoitavat jalkasi kuntoon.

  Pienten varpaiden virheasentoa, jossa varvas on vetäytynyt koukkuasentoon, kutsutaan vasaravarvas-virheasennoksi. Häiriö johtuu yleensä jalkaterän lihastoiminnan epätasapainosta. Virheasento aiheuttaa koukkuun vetäytyneen välinivelen päälle kyhmyn, joka hankaa kengissä kivuliaasti. Varpaan jäykkä koukkuasento vie vastaavan päkiänivelen väärään asentoon. Tästä seuraa rasituskipua päkiässä ja känsiä jalkapohjassa. Kivuliaat känsät päkiässä ja varpaissa eivät parane paikallishoidolla. Varpaiden virheasennot pitää korjata leikkauksella. Vasaravarvasvirheasennoille altistavat isovarpaan vaivaisenluun virheasento, hermolihassairaudet, reuma ja muut nivelkapselia heikentävät sidekudossairaudet, latuskajalkaisuus sekä tietyt päkiään kohdistuneet vammat.

  Vasaravarpaiden leikkaushoito

  Vasaravarvasleikkaus on aina luihin ja pehmytkudoksiin kohdistuvien toimenpiteiden yhdistelmä. Varpaan jäykistynyt koukkuasento vaatii toimenpiteitä päkiässä, jotta tulos on pitkäaikainen. Pehmytkudoksiin kohdistuvia toimenpiteitä ovat päkiänivelkapselin vapautus, ojentajajänteen pidennys ja tarvittaessa varpaan pitkän koukistajajänteen siirtäminen varvasta oikaisevaksi voimaksi. Luihin kohdistuvia toimenpiteitä ovat ensimmäisen välinivelen muovaus tai jäykistys sekä tarvittaessa jalkapöydänluun katkaisu ja siirto ruuvikiinnityksineen. Paranemisaika on 6 viikkoa, jolloin liikutaan sairaalasta saatavan tukikengän avulla.

  Infektioiden torjunta

  Ortonin henkilökunta noudattaa korkeaa hygieniatasoa. Henkilökunta noudattaa hyvää käsihygieniaa. Hoitotarvikkeiden, välineiden ja materiaalien valinnoissa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden infektioiden torjuntaominaisuuksiin.

  Nilkkakipu, pitkittynyt

  Nilkan pitkittyneen kivun syyn selvittämisessä tärkein työväline on perusteellinen kliininen tutkimus. Oikeaan diagnoosiin pääsy on välttämätöntä, jotta nilkkaa voidaan hoitaa täsmällisesti ja tehokkaasti. Aiemmat vammat, leikkaushoidot ja systeemiset (moniin elimiin tai koko kehoon vaikuttavat) sairaudet on selvitettävä tarkasti ja arvioitava niiden vaikutus nykytilanteeseen. Vastaanotolla tehdyn tutkimuksen lisäksi Ortonin tiloissa voidaan tehdä tarvittaessa myös kuvantamistutkimukset.

  Nilkan ja jalkaterän ongelmat

  Moderni jalkakirurgia kartoittaa potilaan ongelman perussyyn, eikä hoida vain päällimmäisenä olevaa oiretta. Hyvä hoito tuottaa pitkäkestoisen avun vaivaan. Saapuessasi Ortonin poliklinikalle laadimme hoitosuunnitelman, joka kattaa tarvittavat tutkimukset, hoidon ja kuntoutuksen. Teemme sekä päiväkirurgisia toimenpiteitä että raskaampaa, vuodeosastohoitoa vaativaa kirurgiaa. Hoidamme aikuispotilaita ja nuoria, joiden kasvuikä on päättynyt. Saat meiltä myös fysioterapiapalveluja, fysiatrin ja reumatologin konsultaatiota.

  Nilkkakipu, hermoperäinen

  Nilkkakivun syyksi paljastuu usein hermoperäinen kipu. Yleensä syy selviää vasta muiden syiden poissulkemisen jälkeen. Ääreishermoja voi vaurioittaa vamma, jokin toimenpide tai pinnetila. Tule Ortoniin nilkkaan ja jalkaterään erikoistuneiden kirurgien vastaanotolle selvittämään kipusi syy.

  Reumasairaudet

  Reumatologian erikoislääkärin erityisosaamista ovat tulehduksellisten reumatautien diagnostiikka ja hoito. Tulehduksellisten reumatautien varhainen toteaminen johtaa parhaaseen hoitotulokseen. Anna Ortonin asiantuntijan auttaa.

  Kaikki Ortonin palvelut