globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Värttinäluun murtuma

  Ranteen värttinäluun murtuma on yleistä. Käden alueen tavallisimmat murtumat ovat veneluun murtuma ja välikämmenluiden murtumat. Myös lukuisat nivelsiteet voivat vaurioitua kaatumisesta tai venähdyksestä. Vammojen toteaminen aikaisessa vaiheessa ja asianmukainen hoito takaavat hyvän lopputuloksen. Ortonissa tarvittavat tutkimukset onnistuvat nopealla aikataululla, kuten myös vammojen hoito, tarpeen mukaan leikkauksella.

  Ranteen värttinäluun murtuma on yleistä. Käden alueen tavallisimmat murtumat ovat veneluun (Scaphoideum) murtuma ja välikämmenluiden (metakarpaaliluu) murtumat. Sormissa on lukuisia luita, jotka voivat vaurioitua (phalanx murtuma). Murtumat, joissa luut ovat hyvässä asennossa, hoidetaan kipsillä tai lastalla. Jos luun asento ei ole hyvä, asento korjataan ja murtuma kiinnitetään. Hyvässä asennossa olevat luut kiinnitetään esimerkiksi levyllä ja ruuveilla.

  Käden alueella on myös lukuisia nivelsiteitä, jotka voivat vaurioitua kaatumisesta tai venähdyksestä. Terävä vamma voi johtaa, ei pelkästään ihovaurioon, vaan myös esimerkiksi hermo- ja jännevaurioon. Silloin jossain osassa kättä ei ole normaalia tuntoaistia tai et pysty liikuttamaan esim. sormea normaalisti. Vammojen toteaminen aikaisessa vaiheessa ja asianmukainen hoito takaavat hyvän lopputuloksen. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi tarvitaan huolellinen tutkimus ja tarvittavat kuvaukset. Rannevammoissa nivelen tähystys voi olla tarpeellinen varsinkin, jos syy muilla tutkimuksilla jää epäselväksi ja, jos vaiva pitkittyy. Ortonissa tarvittavat tutkimukset onnistuvat nopealla aikataululla, kuten myös vammojen hoito, tarpeen mukaan leikkauksella.

  Kaikki Ortonin palvelut