globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Vaivaisenluu

  Isovarpaan virheasentoa, jossa isovarvas on kääntynyt tyvinivelestään vinoon kohti jalan ulkosyrjää, kutsutaan vaivaisenluuksi. Mm. sisäsyrjän kivuliaan kyhmyn hankautuminen kenkiin, isovarpaan tyvinivelen ja päkiän kivut ovat vaivaisenluun aiheuttamia ongelmia. Varaa aika Ortonin asiantuntijalta. Pääset vastaanotolle ilman lähetettä.

  Vaivaisenluulla tarkoitetaan isovarpaan virheasentoa, jossa isovarvas on kääntynyt tyvinivelestään vinoon kohti jalan ulkosyrjää. Virheasento aiheuttaa monia ongelmia. Ongelmia ovat esim. sisäsyrjän kivuliaan kyhmyn hankautuminen kenkiin, isovarpaan tyvinivelen ja päkiän kivut sekä pienten varpaiden asentovirheet. Vaivaisenluun syntyyn vaikuttavat monet tekijät. Näitä ovat mm. perinnöllinen taipumus, jalkinevalinnat, latuskajalkaisuus, reuma ja muut nivelkapselia heikentävät sidekudossairaudet, ensimmäisen jalkapöydänluun yliliikkuvuus sekä alentunut nilkan liikeala.

  Vaivaisenluuleikkausta suunniteltaessa on tärkeää arvioida virheasennon syyt ja valita sopiva leikkausmenetelmä. Diagnoosin perustana on huolellinen kliininen tutkimus, jota täydennetään seisten otetuilla röntgenkuvilla. Vaivaisenluuleikkausta suunniteltaessa otamme huomioon tavoitteesi ja odotuksesi leikkaushoidosta. Saat perusteellisen selvityksen vaivan luonteesta, valitusta leikkausmenetelmästä, toipumisajasta ja leikkaukseen liittyvistä riskitekijöistä.

  Vaivaisenluuleikkaus

  Vaivaisenluuleikkauksessa jalkapöydän ensimmäinen luu katkaistaan, käännetään, kiinnitetään ja tehdään nivelkapseliin kohdistuvat pehmytkudoksia koskevat toimenpiteet. Jalkapöydänluun katkaisulinjan eli osteotomian tyyppi valitaan potilaskohtaisesti. Hankalimmissa virheasennoissa kysymys on yleensä ensimmäisen jalkapöydän luun yliliikkuvuudesta. Näissä tapauksissa leikkaus on laajempi toimenpide, joka tukevoittaa jalkaterää. Isovarpaan tyvinivelen nivelrikossa päädytään yleensä nivelen luudutus- eli jäykistystoimenpiteeseen. Mikäli pieniin varpaisiin on jo ehtinyt kehittyä oireilevia vasaravarpaan virheasentoja, on näiden korjaaminen suositeltavaa samassa leikkauksessa. Paranemisaika on 6 - 8 viikkoa. Ensimmäisen kuuden viikon ajan pidetään kantakorokekenkää, jolloin leikatulle jalalle voi varata täydellä painolla. Päkiäponnistusta tulee välttää. Ensimmäisten 1 - 2 viikon ajan on tärkeää pitää jalkaa kohoasennossa. Kohoasento vähentää turvotusta ja lievittää kipua.Kuuden viikon jälkeen on kontrollikäynti, jolloin otetaan röntgenkuva ja varmistetaan paranemisen eteneminen.

  Kaikki Ortonin palvelut