globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Selästä johtuva katkokävely

  Katkokävelyn oire on kävellessä tuntuva kipu toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeissa. Kipu helpottaa levossa. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Ortonin tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin erikoistuneet asiantuntijat auttavat kivun syyn selvittämisessä.

  Katkokävelyllä (klaudikaatio) tarkoitetaan toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeiden alueella. Kävellessä tuntuu kipua. Kipu helpottaa levossa. Kipu johtuu yleensä valtimoiden verenkierron heikentymisestä. Katkokävelyä muistuttava kiputila voi johtua myös selästä. Kun kipu johtuu selästä, silloin tavallisin syy on selkäydinkanavan ahtauma (Spinaalistenoosi). Selästä johtuva jalkojenvoimattomuus voi olla kipua hallitsevampi oire. Voimattomuus pakottaa pysähtymään.

  Kun selkärangan asento muuttuu, voi jalkojen kiputila ilmaantua myös potilaan seistessä paikallaan. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Selästä johtuvaa syytä tarkennettaessa tarvitaan yleensä kuvantamistutkimuksia, joista magneettikuvaus on tärkein. Lievän selästä johtuvan katkokävelyn hoito on kipulääkitys ja mahdollisesti fysioterapia. Vaikeissa tapauksissa voidaan tarvita selän leikkaushoitoa ja ahtaalla olevien hermorakenteiden vapauttamista.

  Kaikki Ortonin palvelut