globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Reumasairaudet

  Reumatologian erikoislääkärin erityisosaamista ovat tulehduksellisten reumatautien diagnostiikka ja hoito. Tulehduksellisten reumatautien varhainen toteaminen johtaa parhaaseen hoitotulokseen. Anna Ortonin asiantuntijan auttaa.

  Nivelreuma, selkärankareuma, nivelpsoriaasi, reaktiivinen niveltulehdus, kihti, lihasreuma (Polymyalgia rheumatica), lupus erythematosus disseminatus (SLE) ja Sjögrenin tauti sekä muut harvinaisemmat reumasairaudet ovat tulehduksellisia reumatauteja. Lastenreumatologian erikoislääkärin erityisosaamista ovat lasten tulehdukselliset reumataudit ja erilaiset lasten pitkittyneet kiputilat. Myös lasten tulehduksellisten reumatautien varhainen toteaminen johtaa nykyään hyvään hoitotulokseen.

  Nivelreuma

  Nivelreumatauti on reumataudeista yleisin. Nivelreuman aiheuttaja on edelleen tuntematon. Nivelreuma on yleisempi naisilla kuin miehillä ja se voi vaihdella lievästä nopeasti etenevään taudin muotoon. Nivelet tulehtuvat usein symmetrisesti ja oireet alkavat yleisemmin pienistä ja keskisuurista nivelistä. Nivelreuman hoidossa tavoitteena on varhainen diagnoosi ja tehokas hoidon aloitus. Kun lääkkeiden käyttö aloitetaan nivelreuman varhaisvaiheessa, tehoavat lääkkeet paremmin ja niitä myös siedetään paremmin.

  Selkärankareuma

  Nuori henkilö, joka kärsii selkäoireista, saattaa sairastaa selkärankareumaa. Tyypillisiä oireita ovat aamuisin pitkään kestävä selän jäykkyys ja selkäkivut. Selkärankareumalle ominaiset muutokset kehittyvät hitaasti. Selän magneettitutkimus usein varmistaa diagnoosin ja varhaisessa vaiheessa voidaan aloittaa hoito ja kuntoutus.

  Kihti, lihasreuma ja sidekudosreumat

  Kihti ei ole enää harvinainen nivelsairaus. Toistuvien kihtikohtausten vuoksi saattaa kihti muuttua vuosien kuluessa hankalaksi krooniseksi niveltaudiksi. Kihdin hoitoon on viime vuosina tullut uusia lääkkeitä. Lihasreuma on vahvasti tulehduksellinen reumatauti. Taudin alkuvaiheessa siihen liittyy olkavarsien, lantion ja reisien alueen kivut ja jäykkyys. Lihasreuma on yleinen iäkkäämmillä henkilöillä. Lihasreuman hoidossa kortisonilla on keskeinen asema. Erityisesti nuorella naishenkilöllä epäselvien nivelsärkyjen taustalla saattaa olla SLE tai muu sidekudosreuma. Sjögrenin oireyhtymä aiheuttaa silmien ja suun kuivumisoireita. Lisäksi niveloireiden taustalla saattaa olla muita harvinaisempia reumasairauksia.

  Reuman hoito Ortonissa

  Ortonissa saat reumasairauteesi asiantuntevan hoidon. Hoitosuunnitelma sisältää:

  • erikoislääkärin tutkimuksen
  • laboratoriokokeet
  • röntgen- ja magneettikuvaukset harkinnan mukaan
  • nivelten ultraäänitutkimus ja nivelinjektiot
  • reumalääkityksen aloitus ja reumahoitajan antama ohjaus
  • kuntoutustoimenpiteet harkinnan mukaan
  • potilasinformaation keräys, säilytys ja seuranta
  Kaikki Ortonin palvelut