globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Palovamman hoito ja kuntoutus

  Vaikea palovamma vaikuttaa elämään monin tavoin. Orton on kehittänyt palovammakuntotuksen palvelua ja osaamista yhdessä HUS:n Töölön sairaalan palovammakeskuksen kanssa. Toipuminen ja kuntoutuminen edellyttävävät jatkohoidon erityisosaamista akuuttivaiheen jälkeen.

  Palovammakuntoutus aloitetaan vaikea-asteisten palovammojen ensivaiheen hoidon jälkeen. Kuntoutuksen tavoitteina on haavanhoidon lisäksi parantaa kuntoutujan toiminta- ja liikkumiskykyä sekä ottaa kuntoutujan tilanne huomioon kokonaisvaltaisesti, huomioiden myös psyykkinen puoli.

  Fysioterapian osalta palovammakuntoutuksessa ajatuksena on liikkuvuuden parantaminen liikeharjoitusten ja pitkäkestoisten venytysten avulla. Myös lymfaterapia on tärkeä osa moniammatillista palovammakuntoutusta. Toimintaterapeutti valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä ortooseja. Ortooseja voidaan käyttää mm. ihon kiristyksen ehkäisyyn, nivelten asennon ylläpitämiseksi, nivelliikkeen lisäämiseen ja paineen lisäämiseksi arpien hoidossa haasteellisissa kaarevissa kehonosissa. Toimintaterapian tavoitteena on harjoitella asiakkaan kanssa palovamman jälkeen arkitoimintoja ja valmistaa tarvittaessa yksilöllisiä apuvälineitä. Apuvälineiden lisäksi toimintaterapeutti mittaa yksilölliset painevaatteet, ohjaa niiden käytössä ja seuraa niiden käyttöä. Toimintaterapeutti antaa myös ohjausta arpien hoidossa.

  Kaikki Ortonin palvelut