globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Neuromodulaatiohoidot

Neuromodulaatiohoidoilla hoidetaan mm. masennusta ja kroonista kipua. Hoidoissa yhdistyy uusin teknologia ja lääketiede.

Aivostimulaatiohoito (TMS)

Navigoitu aivostimulaatio eli transkraniaalinen magneettistimulaatio (TMS) on nykyaikainen neurologisten ja psykiatristen oireiden hoitomuoto. TMS-hoidon avulla voidaan auttaa mm. masennuksesta ja kroonisesta kivusta kärsiviä ihmisiä. Menetelmä on lääkkeetön ja turvallinen.

Magneettistimulaatiohoidon aikana päänkuoren päälle, tarkoin valittuun kohtaan, asetettu magneettikela aiheuttaa sähköisen toiminnan aktivoitumista aivokuoren alueella. Esimerkiksi masennus, krooninen kipu ja muut neurologiset tilat aiheuttavat tyypillisiä muutoksia aivojen sähköisessä toiminnassa. Aivostimulaatiolla näitä muutoksia voidaan normalisoida.

Hoitokerta kestää hoidon alkuvaiheessa n. 1 ½ tuntia ja hoitojakson edetessä n. 1 tunti. Hoito ei aiheuta kipua hoitohetkellä. Hoidon sivuvaikutukset ovat yleensä lieviä, jos niitä tulee ollenkaan. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat ohimenevä päänsärky ja väsymys.

Hoito sovitetaan yksilöllisesti oireidesi ja toivottujen tulosten mukaan. Hoidon esteitä ovat pään tai niskan alueella olevat metalliset osat (ferromagneettiset aineet) ja epilepsia.

Palvelun tuottaa Ortonille Nemoy Oy

Neurofeedback

Neurofeedback on aivosähkökäyrään (EEG) perustuva neuroterapiamuoto. Neuroterapian avulla aivot opetetaan toimimaan halutulla tavalla, esim. keskittymään, rauhoittumaan ja tyyntymään. Menetelmästä on apua myös eräiden kiputilojen, mm. migreenin hoidossa.

Neurofeedback tunnetaan myös termillä EEG-biofeedback. Menetelmä perustuu aivojen haluun oppia. Neurofeedback-terapiassa seurataan aivojen sähköistä toimintaa. Aivoja herätellään parempaan itsesäätelyyn palkitsemalla niitä tietynlaisesta toiminnasta ja jättämällä huomiotta toisenlaisia aktiviteetteja. Aivot haluavat oppia jatkuvasti, ihmisen koko eliniän ajan.

Neurofeedback-hoidossa päähän kiinnitetään sensoreita, jotka seuraavat aivojen sähköistä toimintaa. Tietokone seuraa aivosähkökäyriä ja ohjaa näytettävää tietokoneohjelmaa. Kun aivot tuottavat halutun kaltaista toimintaa, niitä palkitaan ohjelman sujuvuudella, vauhdilla, väreillä ja äänillä, päinvastaisen toiminnan esiintyessä taas toisin päin. Aivot haluavat luontaisesti tulla palkituksi. Säännöllisesti toistettuna halutusta aivotoiminnasta tulee aivoille tapa – ihminen tervehtyy. Neurofeedback-hoidoista löytyy runsaasti tietoa osoitteesta www.eeginfo.com sekä Nemoy:n sivulta.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon