globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Neuromodulaatiohoidot

  Neuromodulaatiohoidoilla hoidetaan mm. masennusta ja kroonista kipua. Hoidoissa yhdistyy uusin teknologia ja lääketiede.

  Neurofeedback

  Neurofeedback on aivosähkökäyrään (EEG) perustuva neuroterapiamuoto. Neuroterapian avulla aivot opetetaan toimimaan halutulla tavalla, esim. keskittymään, rauhoittumaan ja tyyntymään. Menetelmästä on apua myös eräiden kiputilojen, mm. migreenin hoidossa.

  Neurofeedback tunnetaan myös termillä EEG-biofeedback. Menetelmä perustuu aivojen haluun oppia. Neurofeedback-terapiassa seurataan aivojen sähköistä toimintaa. Aivoja herätellään parempaan itsesäätelyyn palkitsemalla niitä tietynlaisesta toiminnasta ja jättämällä huomiotta toisenlaisia aktiviteetteja. Aivot haluavat oppia jatkuvasti, ihmisen koko eliniän ajan.

  Neurofeedback-hoidossa päähän kiinnitetään sensoreita, jotka seuraavat aivojen sähköistä toimintaa. Tietokone seuraa aivosähkökäyriä ja ohjaa näytettävää tietokoneohjelmaa. Kun aivot tuottavat halutun kaltaista toimintaa, niitä palkitaan ohjelman sujuvuudella, vauhdilla, väreillä ja äänillä, päinvastaisen toiminnan esiintyessä taas toisin päin. Aivot haluavat luontaisesti tulla palkituksi. Säännöllisesti toistettuna halutusta aivotoiminnasta tulee aivoille tapa – ihminen tervehtyy. Neurofeedback-hoidoista löytyy runsaasti tietoa osoitteesta www.eeginfo.com sekä Nemoy:n sivulta.

  Akupunktio

  Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Sillä hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään.

  Kiputilat

  Ortonissa on kipupotilaiden hoitoon keskittynyt Suomen monipuolisin yksityinen kipuklinikka. Kipuklinikalla pyritään selvittämään kivun syitä yhdessä sinun kanssasi ja etsimään toimivia hoito- ja kuntoutumisvaihtoehtoja sekä selviytymiskeinoja kroonistuneisiin kipuongelmiin.

  Kuntoutus: kipukuntoutus

  Ortonin fysioterapeutit ovat erikoistuneet vaikeiden kipujen ja toimintahäiriöiden hoitoon ja kuntoutukseen. Fysioterapiassa voidaan käyttää erilaisia ei-lääkkeellisiä kivunhoitomenetelmiä, kehon hahmottamista parantavia harjoitteita, harjoittelua yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti ja rentoutumis- ja Mindfulnessmenetelmiä. Ortonissa järjestetään myös kipukuntoutusjaksoja, joissa kuntoutujan tukena on moniammatillinen tiimi.

  Kivun hoito Ortonissa

  Jos kärsit jatkuvista kivuista tai liikkuminen sattuu, ota yhteys Ortoniin. Orton on kivunhoidon erikoisasiantuntija Suomessa. Pääset erikoislääkärille ilman lähetettä.

  Sovellettu rentoutus

  Sovelletun rentoutuksen avulla voit ennaltaehkäistä ja hoitaa stressiä sekä työuupumusta. Kysy lisää.

  Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

  Vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan päivittäinen toimintakyky ja mahdollisen pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutus siihen. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

  Kaikki Ortonin palvelut