globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Neurologinen toimintaterapia

Erilaiset neurologiset sairaudet ja vammat voivat vaikuttaa arjen kulkuun. Tyypillisimpiä neurologisia oirekuvia ovat mm. aivoverenkiertohäiriöiden sekä aivovamman jälkitilat, MS - tauti, Parkinsonin tauti sekä muut liikehäiriösairaudet ja kehitysvammat. Toimintaterapiaan voi hakeutua itsemaksavana, maksusitoumuksella tai Helsingin kaupungin palvelusetelillä. Toimintaterapiapalveluja tarjotaan sopimuksen mukaan sekä laitos- että koti/työpaikkakäynteinä. Tarjoamme myös etäkuntoutusmahdollisuuden.

Itsenäistä toimintaa arjessa voi hankaloittaa esimerkiksi fyysinen suoriutuminen sekä muistin, hahmotuksen, keskittymiskyvyn ja tiedonkäsittelyn vaikeudet.

Toimintaterapian tavoitteena on tukea asiakkaan mahdollisuuksia selvitä arjesta itsenäisemmin. Tarkoituksena on yhdessä asiakkaan ja läheisten kanssa löytää keinoja ja ratkaisuja suoriutua asiakkaalle merkityksellisistä arjen toiminnoista.  Myös apuvälineiden ja ortoosien käyttö sekä ympäristöön vaikuttaminen ovat keinoja mahdollistaa toimintaa. Toimintaterapialle asetetaan konkreettiset tavoitteet ja mahdollisuuksien mukaan harjoittelu toteutetaan asiakkaan arkiympäristössä.

Kaikki Ortonin palvelut