globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Luomien poisto

Luomien, syylien ja papilloomien poisto sähkökirurgisella menetelmällä on nopeaa, turvallista ja kivutonta. Toimenpiteestä ei jää ompeleita, eikä arpia.

Luomet, syylät ja papilloomat

Luomet, syylät ja papilloomat kasvoilla tai vartalolla häiritsevät usein ihmisen arkielämää: ne näyttävät epäesteettiseltä tai häiritsevät ihon hoitoa (esim. parranajoa) ja saattavat ärsyyntyä vaatteiden tai korujen käytöstä. Nämä kaikki ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka kuitenkin voivat joskus tulehtua tai muuttua pahanlaatuisiksi.

Riskien vähentämisen takia luomet on suositeltava poistaa etukäteen turvallisella ja täysin kivuttomalla sähkökirurgisella menetelmällä. Toimenpiteen jälkeen poistetun luomen tilalle ei laiteta ompeleita, siihen ei jää arpia, eikä menetelmässä ole postoperatiivisia riskejä. Tämän takia menetelmä sopii kaikenikäisille ja eri ihotyypin omaaville ihmisille.

Mikä on sähkökirurginen menetelmä?

Korkeataajuinen sähkökirurgia, jota kutsutaan myös "radiokirurgiaksi" tai "radiotaajuiseksi ablaatioksi" (RFA: Radiofreqeuency ablaatio) on kirurginen hoitomenetelmä, jossa korkeataajuisia sähkövirtoja (500-4000 kHz) käytetään hyvänlaatuisien ja pahanlaatuisien ihomuodostumien poistoon.

Viime vuosina radiokirurgiaa on käytetty yhä useammin, koska sähkökirurgiset laitteet takaavat toimenpiteen aikana tapahtuvan nopean veren hyytymisen (hemostaasin), minkä vuoksi toimenpide on nopeampi. Haittavaikutuksia ja komplikaatioita on vähemmän.

Sähkökirurgisessä menetelmässä ei tapahdu lämmön leviämistä eikä kudosten vaurioita sivusuunnassa ja sen vuoksi poisto on täsmällisempi verrattuna elektrokoagulaatioon. Leikkauksessa käytettävä radiotaajuinen menetelmä on tehokkaampi ja monipuolisempi verrattuna ihomuutosten poistoon hiilidioksidi-laserilla.

Mitä toimenpiteessä tapahtuu?

  • Aluksi lääkäri tekee alustavan ihotutkinnan ja keskustelee potilaan kanssa luomien poiston tarpeellisuudesta. PAD-pala otetaan toimenpiteen aikana, jos on tarve varmistaa, onko luomi hyvänlaatuinen.
  • Ennen toimenpiteen alkua lääkäri puuduttaa kudokset luomen ympäriltä, sitten poistaa luomen ja sen jälkeen laittaa antibioottilaastarin, joka potilaan täytyy poistaa seuraavana aamuna.
  • Toimenpiteen jälkeen potilaan pitää peittää haava kevyesti Bepanthen emulsiovoiteella (saa apteekista ilman reseptiä) 2-3 kertaa päivässä 4 -5 päivän ajan. Suihkun jälkeen haava pitää pyyhkiä puhtaalla pyyhkeellä ja laittaa uusi kerroin Bepanthenia. Haava paranee n. viikon aikana.
  • Jotta haava paranisi hyvin, kuivan kuoren poistaminen on kiellettyä, sillä sen alla muodostuu uutta ihoa. Jos haava on helposti ärtyvässä paikassa (esim. kainalossa), voidaan se peittää laastarilla muutaman ensimmäisen päivän ajaksi.
  • Puolen vuoden ajan toimenpiteen jälkeen auringonoton yhteydessä täytyy käyttää aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin.
  • Saunassa potilas ei saa käydä viikkoon toimenpiteen jälkeen.
  • Urheilun harrastamista saa jatkaa normaaliin tapaan.
  • Sähkökirurginen luomien, syylien ja papillooman poisto ei sovi ihmisille joille on asennettu sähkötahdistin.
  • Luomen poisto tehdään Ortonissa perjantaisin, mikä on näppärä ajankohta potilaalle, sillä seuraavana maanantaina haava on jo melkein parantunut.

Hinnat

Toimenpide

Hinta (€)

Hinta Kelan korvauksen jälkeen, 1-3 luomen poisto (€)

Ihon luomien poisto (1-3 kpl.)

220,00

210,00

Jokaisen lisäluomen poisto samalla vo:lla

40,00

 

Toimistomaksu

18,00

18,00

Laboratoriotutkimus: PAD1 (tarvittaessa)

71,00

59,00

Yhteensä: 1-3 luomea samasta kohdasta Ilman PAD

 

228,00

Yhteensä: 1-3 luomea samasta kohdasta PAD:n kanssa

 

287,00

 

 

Kaikki Ortonin palvelut