globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Kantapalvelut Ortonissa

Omakanta-palvelu (www.omakanta.fi) tuo joustavuutta asiointiin

Suostumus potilastietojen käyttöön

Toivomme sinun ennen tuloasi Ortoniin kirjautuvan Omakantaan ja kuittaavan luetuksi tiedon potilastietojen käytöstä ja hyväksyvän potilastietojen luovutuksen. Hyväksyminen tarkoittaa suostumusta siihen, että eri terveydenhuollon yksiköt voivat nähdä muualla kirjatut terveystietosi jos se on tarpeen. Ortonilla tehtävät potilasasiakirjamerkinnät siirtyvät Kantaan ja Omakanta-palvelun kautta ne ovat myös asiakkaan luettavissa.  Tietojen katseluoikeus on vain hoitotapahtumaasi liittyvillä Ortonin työntekijöillä.

Katso reseptitiedot

Sinä ja hoitava lääkärisi näette molemmat, mitä lääkkeitä sinulle on aiemmin määrätty, miten paljon niitä on apteekista haettu, mihin asti resepti on voimassa ja onko siinä vielä lääkettä jäljellä. Voit myös tulostaa yhteenvedon resepteistäsi.

Tarkastele terveystietoja

Omakannassa voit tarkastella omia terveystietojasi, esimerkiksi katsoa diagnooseja tai lukea potilaskertomuksia.

Terveystiedot näkyvät Omakannassa siltä ajalta, kun niitä on alettu tallentaa Kanta-arkistoon. Orton liittyi Kanta-palveluihin syyskuun 21 päivä 2018, mistä lähtien Ortonin tiedot näkyvät Omakannassa.

Voit tehdä tahdonilmaisun

Omakannassa voit luoda elinluovutustahdon tai hoitotahdon. Elinluovutustahdon ilmaiseminen Omakannassa varmistaa tahtosi toteutumisen.

Hoitotahdossa voit ilmaista erityistoiveesi hoidostasi tai voit kieltäytyä tietyistä hoitotoimenpiteistä, siltä varalta, ettet itse pysty osallistumaan hoitoratkaisuihin tajuttomuuden, vanhuudenheikkouden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Hallitse tietojen luovutusta

Halutessasi voit päättää, että mitkä käynnit ja/tai hoitojaksot Ortonilla ei näy muille palvelun tuottajille. Rajoitukset voit tehdä palvelutapahtumakohtaisesti.

Kanta-arkiston hoitaja Ortonissa

Ortonin Kanta-arkiston hoitaja vastaa sekä asiakkaiden että Ortonin henkilökunnan kysymyksiin koskien potilastiedon arkistoa. Arkistonhoitaja Elsi Torppa on tavoitettavissa numerosta 040 673 3008.

Kaikki Ortonin palvelut