globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!

  Iskias

  Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

  Mikä on iskias?

  Iskiasoireella tarkoitetaan yleensä iskiashermon ärsytyksestä johtuvaa selästä alaraajaan säteilevää kipua. Oireisiin voi liittyä alaraajan pistelyä, puutumista, tunnottomuutta ja lihasheikkoutta. Joskus itse selkä voi olla kivuton.

  Iskiaksen oireet

  Tavallisin syy selästä alaraajaan säteilevään selkäkipuun ja iskiasoireeseen on hermojuuren pinnetila selässä. Yleisin pinnetilan aiheuttaja on selän välilevyn pullistuma. Myös selkäydinkanavan ahtauma voi aiheuttaa hermopuristusoireen, mutta silloin kipu ja puutuminen tuntuvat yleensä alaraajoissa laajemmalla alueella. Iskiasoireen voi aiheuttaa myös hermon kemiallinen ärsytystila ilman hermoon ulkoapäin kohdistuvaa pinnetilaa.

  Iskiaksen hoito

  Iskiaskipu paranee yleensä itsestään 1-2 kk aikana. Kävely ja liikkeellä oleminen edistävät paranemista, mietoja kipulääkkeitä voi tarvittaessa käyttää.

  Iskiasoireen vuoksi sinun kannattaa hakeutua hoitoon, jos kipulääkkeet eivät auta kipuun tai vaiva jatkuu yli 6 viikkoa. Hakeudu hoitoon välittömästi, jos jalkaan säteilevän kivun yhteydessä tunnet jaloissa heikkoutta, virtsaamisen aloittaminen muuttuu vaikeaksi tai sinulla on ulosteen pidätysongelmia. Jos selkäkipuun tai jalan säteilykipuun liittyy kuumetta tai yleiskunnon huononemista, hakeudu hoitoon viivytyksettä.  Selän kuvantaminen, yleensä magneettikuvauksella, ortopedin arvio jatkohoidosta ja leikkaushoidon aiheellisuudesta ovat tällöin tarpeen.

  Ortonin maksuton puhelinkartoitus

  Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan ongelmaasi oikeanlaisen hoitokokonaisuuden ja tarvittaessa hoitoosi voi osallistua useita eri asiantuntijoita. 
  Varaa aika ilmaiseen puhelinkartoitukseen p. 09 4748 2705, niin autamme sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun.

  Kaikki Ortonin palvelut